Folkekirkens Nødhjælp

Genbrugsbutikker i hele Danmark vender Black Friday på hovedet

Del

For første gang nogensinde holder Folkekirkens Nødhjælp Black Friday. Organisationen opfordrer til bæredygtigt forbrug med et smil på læben og giver folk en chance for at shoppe løs med god samvittighed.

Åbningen af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg. Foto:
Augusta Naundrup-Jensen
Åbningen af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg. Foto: Augusta Naundrup-Jensen

Tungt belæssede shoppere med sved på panden, men lykkeligt smilende; menneskelige bjerge af indkøbsposer og -vogne. Flankeret af tilbudsskilte og opfordringer til at skrue ekstra op for forbruget og udnytte de enestående tilbud. Sådan er vi vant til at møde Black Friday sidste fredag i november som efterårets sidste kommercielle højtid, inden julesalget helt får overtaget.

Skepsis uden at pege fingre

Folkekirkens Nødhjælp trækker i år i den helt modsatte retning ved at gøre Black Friday til en højtid for det ansvarlige forbrug. Derfor holder organisationens 116 genbrugsbutikker i år for første gang Black Friday – og det i en hel uge. Det kan virke paradoksalt, men konceptet er valgt for netop at give de købelystne mulighed for at få stillet deres købebehov, men på en bæredygtig måde. Under parolen ”Bæredygtig Black Friday.”

’I Folkekirkens Nødhjælp vender vi Black Friday på hovedet. Vi stiller os skeptiske over for umådeholdent forbrug, med Black Friday som et symbol på netop den tendens. På den anden side ønsker vi på ingen måde at ”shame” folk for at handle på Black Friday, men vi vil gerne tilbyde danskerne lette muligheder for at shoppe bæredygtigt. Derfor er vores version af Black Friday møntet på at få danskerne til at gå fra mere FORbrug til mere GENbrug. Det er jo egentlig noget, vi gør hver eneste dag i vores 116 genbrugsbutikker over hele landet. Derfor ser vi også Black Friday som en mulighed for at fortælle danskerne om vores genbrugsbutikker, og hvilken forskel de gør ude i verden,’ siger Thomas Mølgaard Andersen, Leder af Detail & Frivillighed i Folkekirkens Nødhjælp.

Udsalg hele ugen – for de fattige og for klimaet

Derfor er der hele ugen op til Black Friday gode genbrugsvarer til spotpriser hos Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i hele landet. Kampagnen kører nemlig efter en særlig model, hvor rabatten stiger gradvist hver dag i ugen. På selve Black Friday samt dagen efter, den 29. og 30. november, er der 50 procent på alt i butikkerne.[1]

Overskuddet fra butikkerne under Black Friday såvel som resten af året bliver sendt videre til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden. Og det batter – hvert år giver butikkerne tilsammen et overskud på 25 millioner kroner, som går til verdens fattigste. Men det er ikke det hele. Danskere køber i gennemsnit årligt 16 kilo tøj og sko, og da produktion af tøj både forurener og belaster klimaet, skåner man både miljø og klima ved at købe genbrug.

Hilda Heick med kjoler på besøg

Der er ikke kun god samvittighed at hente ved at shoppe genbrug på Black Friday. For Hilda Heick, der er mangeårig ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, tager både sit lyse humør, gode håndelag og sine aflagte kjoler med til salg og stiller sig bag disken en formiddag først i 2020. Hos den butik, der vel at mærke præsterer periodens største stigning i omsætningen og dermed vinder den fornemme præmie med stjernebesøget.

'Vi er meget glade for at Hilda Heick vil være med til at bakke op om Bæredygtig Black Friday. Hun er en fantastisk ambassadør for vores kamp for verdens fattigste og har gennem længere tid støttet de frivillige i deres arbejde i Folkekirkens Nødhjælp,' siger Thomas Mølgaard Andersen

[1]. Prisen på vores Giv-en-Ged gavekort er ikke del af udsalget.

Kontakter

Billeder

Åbningen af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg. Foto:
Augusta Naundrup-Jensen
Åbningen af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Søborg. Foto: Augusta Naundrup-Jensen
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Efter nedlukning: Nordisk Film Biografer donerer overskudsslik til madspildsbutikker22.6.2020 09:14:10 CESTPressemeddelelse

Nordisk Film Biografer har været lukket på grund af corona-pandemien, og i mellemtiden har en del slik i biografernes kiosker overskredet sidste salgsdato. For at begrænse ”slikspild” har Nordisk Film Biografer doneret alt overskudsslik til Wefood-butikkerne, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp – heriblandt 200 kilo bland-selv-slik og 8 paller med sodavand og chokoladebarer.

Ny rapport: Klimaforandringer er med til at skubbe flygtningetal i vejret19.6.2020 09:24:56 CESTPressemeddelelse

Nye tal fra FN’s flygtningeorganisation viser, at næsten 80 millioner mennesker er på flugt. Det svarer til 1 procent af verdens befolkning, og tallet er næsten fordoblet på et årti. I dag udgiver Folkekirkens Nødhjælp sin egen rapport, der peger på, klimaforandringerne er en vigtig årsag til de konflikter, der får flygtningetallene til at stige så voldsomt. Folkekirkens Nødhjælp har interviewet mere end 1000 mennesker, der både er ramt af væbnet konflikt og klimaforandringer i de afrikanske lande Mali og Somalia. Rapporten konkluderer, at klimaforandringer er med til at øge konfliktniveaet i skrøbelige lande, og at klimatilpasning kan være fredsskabende. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger: ”Vi hjælper allerede verdens fattigste med tørkeresistente afgrøder, vandingssystemer og akutnødhjælp, når katastrofen rammer. De 1000 interviews med lokale somaliere og maliere bekræfter os i vigtigheden af at skrue op for indsatsen. Og det klare indtryk fra samtal

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum