Halsnæs Kommune

Genåbning i Halsnæs: Det sker der fra 1. marts

Del

Regeringen har i dag præsenteret den første del af genåbningen af Danmark. I Halsnæs betyder det, at mange butikker åbner igen, mens der også kommer gang i udendørs idrætsaktiviteter i foreningsregi.

Danmark åbner så småt igen, og i første omgang kommer der til at være forskel på, hvad der åbnes for hvor i landet. Det er en konsekvens af, at smittetrykket lige nu er meget forskelligt landet over.

I Halsnæs Kommune vil butikker under 5000 m2 med direkte adgang til det fri atter få lov til at slå dørene op fra mandag den 1. marts. Det sker under forudsætning af skærpede arealkrav for hvor mange kunder, der må være i de enkelte butikker.Samtidig bliver der igen åbnet for udendørs idrætsaktiviteter, som afvikles af en forening. Under disse idrætsaktiviteter vil forsamlingsforbuddet blive hævet fra 5 til 25 personer, så der er mulighed for at afvikle mindre holdtræninger.

Borgmester i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, glæder sig på både de erhvervsdrivendes og på borgernes vegne over, at der nu kommer lidt gang i både handlen og idrætten igen.

”Det er utrolig vigtigt, at der igen kommer gang i forskellige udendørs idrætsaktiviteter. Det er rigtig godt for vores folkesundhed, og det er især godt for de børn, som længe har savnet det fællesskab og det sociale aspekt, som idrætsaktiviteter i foreningsregi giver dem. Det er naturligvis også rigtig glædeligt for vores erhvervsdrivende her i kommunen, at mange af butikkerne i Halsnæs snart må åbne igen. Det tror jeg, vi er mange, der har savnet”, siger Steffen Jensen.

Halsnæs Kommune har lige nu et meget lavt smittetryk, men er alligevel blandt dem, der får lov til mindst fra mandag den 1. marts. Det skyldes hovedsageligt, at det lave smittetryk ikke er et generelt billede for hele Region Hovedstaden, men borgmester Steffen Jensen havde alligevel håbet på, at der ville blive kigget lidt mere gavmildt i retning mod Halsnæs.

”Jeg er selvfølgelig glad for, at genåbning nu går stille og roligt i gang, men når det er sagt, så vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg da havde håbet på en mulighed for at åbne for flere elever på skolerne her i Halsnæs. Det havde jeg, fordi vores smittetryk er meget lavt samtidig med, at der ikke er risiko for smitte på tværs af kommunegrænser. Men jeg respekterer også, at sagkundskaben ikke anbefaler det lige nu,” afslutter Steffen Jensen.

I forhold til muligheden for igen at dyrke udendørs idræt, så skal borgerne i Halsnæs Kommune afvente at høre nærmere om genåbningen fra deres respektive foreninger.

Kontakter

Steffen Jensen, borgmester i Halsnæs Kommune. Telefon: 26 20 07 82

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum