Guldborgsund Kommune

Gedesby Mølle får ny luft under vingerne

Del

Den historiske - nu 110 år - gamle Gedesby Mølle har fået støtte til den sidste del af en gennemgribende renovering

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilget et tilskud på 400.000 kr. til Gedesby Mølle, som bliver finansieret med 200.000 kr. via Bosætningspuljen 2021 og 200.000 kr. via SOL-puljen 2021.

Martin Lohse, formand siger: ”Jeg er personligt glad for at vi via Bosætnings- og SOL-puljen kan støtte renoveringen af Gedesby Mølle, da møllen understøtter vores tværpolitiske mål om at blive ved med at holde vores landdistrikter attraktive for både borgere og turister. Denne renovering kan bl.a. lade sig gøre, fordi vi har frivillige, der vil bruge deres tid og kræfter på at skabe aktiviteter i og omkring møllen, der bidrager til at gøre møllen til et attraktivt besøgsmål. Det er jeg glad for, og der skal lyde en stor ros til dem alle." 

Det er Gedesby Møllelaug, der har sendt ansøgningen og tilskuddet vil gå til at renovere møllens højben (møllens skelet), som er angrebet med råd og truer møllens stabilitet. Det er den sidste del af møllens strukturelle fundament, som trænger til udskiftning, alle andre dele er blevet udskiftet og vedligeholdes løbende.

René Bossen, formand for Gedesby Møllelaug siger: ”For Gedesby Mølle betyder Guldborgsund Kommunes bevilling et meget stort skulderklap til de frivillige. De har lagt mange timers arbejde i møllen, så de kunne næsten ikke få armene ned igen. Nu er der ro på, i forhold til fremtiden, så vi nu kan se frem til nye aktiviteter.”

Gedesby Mølle besøges hvert år af mange turister fra ind- og udland, og særlig de tyske turister viser interesse for at lave et pitstop ved på deres ferie. Møllen og de attraktive omgivelser med blandt andet legeplads og bord-bænkesæt benyttes som samlingssted for lokale i alle aldre.

De frivillige og lokale ildsjæle bidrager også til områdets vedligehold og attraktivitet ved bl.a. at arrangere loppemarkeder, billetsalg mv.

Kontakter

René Bossen
Formand for Gedesby Møllelaug
Tlf: 26 33 36 11
E-mail: formand@gedesbymoelle.dk

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum