Halsnæs Kommune

Gå på opdagelse i naturen

Del

Nationalpark Kongernes Nordsjælland lokker med sommeroplevelser.

Dronningholm Slotsruin, hvor du kan deltage i arrangement 6. august.
Dronningholm Slotsruin, hvor du kan deltage i arrangement 6. august.
Der er masser af spændende natur lige uden for døren – og du kan komme endnu tættere på den hen over sommeren. 
 
Hver uge sætter Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Naturstyrelsen Nordsjælland fokus på et nyt tema, hvor du kan opleve naturens mangfoldighed i nationalparken.
 
Du kan enten gå på opdagelse på egen hånd, eller du kan møde op på udvalgte steder i naturen en af de dage, hvor naturkyndige folk står klar til at hjælpe dig med at opleve naturen helt tæt på. 
 
Du kan finde mere inspiration og viden om naturen i Nordsjælland på Nationalpark Kongernes Nordsjællands hjemmeside.
 
Arrangementerne finder sted som en del af den landsdækkende kampagne Sommer i Vores Natur.
 

Arrangementer i Halsnæs

  • Insekter og smådyr i Melby Overdrev – 7. juli kl. 10-13
    Oplev overdrevets mylder af biller, sommerfugle, edderkopper og andre smådyr, der er tilpasset livet i det åbne land. Mød naturvejledere ved p-pladsen på Nyvej tæt på Fakta. Medbring eget net, et glas og evt. en insektsuger, eller se smådyr i de terrarier med insekter, der er stillet op.
  • Kulturen i naturen ved Dronningholm - 6. august kl. 10
    Ved Dronningholm på Arrenæs bor genudsatte bævere, der har sat deres præg på naturen ved slotsruinen. Hør om naturens vigtige rolle for stedet gennem tiderne på naturtur med Naturstyrelsens fortidsmindemand og naturvejleder.
    Mødested ved ruinen, parkering i grusgraven ved Auderødvej 30.

Billeder

Dronningholm Slotsruin, hvor du kan deltage i arrangement 6. august.
Dronningholm Slotsruin, hvor du kan deltage i arrangement 6. august.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum