Sikkerhedsstyrelsen

Fyrværkeri og blæsevejr kan være en farlig cocktail

Del

Blæst og fyrværkeri er en farlig kombination. Nytårsaftensdag melder DMI, at det kan blæse over 7 meter i sekundet i dele af landet, mens det ser ud til at løje af hen over aftenen.

Sikkerhedsstyrelsen advarer om, at danskerne skal passe ekstra på, hvis de vil fyre fyrværkeri af i løbet af dagen. Når det blæser over fem meter i sekundet, skal man fordoble sikkerhedsafstanden.

”På fyrværkeriet står der, hvor lang sikkerhedsafstand man skal holde til personer. Det er en god idé at øge den afstand, når det blæser, så man mindsker risikoen for skader. Og så skal man naturligvis stadig huske beskyttelsesbriller”, siger produktchef i Sikkerhedsstyrelsen Kirstine Gottlieb.

Vejrmeldingen lover også nedbør flere steder i landet. Derfor skal man være særligt opmærksom på opbevaringen af fyrværkeri, som skal opbevares tørt helt, indtil det skal fyres af. Vådt fyrværkeri kan ændre egenskaberne ved fyrværkeriet - det betyder, at det kan springe på en uhensigtsmæssig måde eller med forsinkelse.

”Det er en god idé, kun at tage et enkelt stykke fyrværkeri med ud ad gangen og lade resten stå i tørvejr. Fyrer man vådt fyrværkeri af, kan man risikere at produktet ændrer karakter og affyrer på en anden måde end forventet”, siger Kirstine Gottlieb.

Sikkerhedsstyrelsen gør særligt opmærksom på, at der i vindretningen skal være dobbelt så stor afstand til bygninger og beplantning, der kan antændes. Det betyder, at der skal være mindst 20 meter til åbninger i bygninger, og man skal holde sig mindst 400 meter fra bygninger med stråtag, bevoksning og brændbart materiale, når der skydes raketter af i blæsevejr.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Sikkerhedsstyrelsens pressetelefon: 22 38 44 51

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Elsikkerheden halter i pizzeriaer og grillbarer5.1.2022 13:43:58 CET | Pressemeddelelse

Sikkerhedsstyrelsen har i løbet af 2021 kontrolleret elinstallationerne i 197 danske pizzeriaer og grillbarer, og kontrollen har afdækket, at der langtfra er styr på elsikkerheden. Kun på 13 af de 197 besøgte steder var alt i orden, mens der på 77 steder blev givet påbud om at få rettet op på konkrete forhold. På de resterende 107 steder blev der vejledt om, hvad der burde ændres for at gøre installationerne sikre og lovlige.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum