Fonden for Entreprenørskab

Fynske gymnasieelever vinder Danmarksmesterskab med innovativ musikløsning

Del
Tre 2.g'ere fra Svendborg Erhvervsskoler & Gymnasium vandt onsdag aften DM i Entreprenørskab for ungdomsuddannelser med deres opfindelse Arpeggio og sikrede sig dermed billet til EM i Istanbul i juli.
Kirse, Anton og Valdemar i nævnte rækkefølge
Kirse, Anton og Valdemar i nævnte rækkefølge

Gigtramte musikere kan takket være tre fynske gymnasieelever forlænge spilletiden på deres yndlingsinstrument. Det kan de, fordi tre innovative gymnasieelever fra Svendborg onsdag vandt programmet Company Programme - kendt som DM i Entreprenørskab.

HTX-eleverne Anton Danielsen, Kirse Luffe og Valdemar Aksel Bang har udviklet et hjælpemiddel, der gør fingerbevægelserne ved akkorder lettere og dermed muliggør guitarspil, selv om gigten har svækket styrken i fingrene.

Ondag løb de med sejren i Company Programme, der er et landsdækkende program, som træner de unges evner til at tænke innovativt og entreprenant.

- Det er kraftedeme fedt! Det har været en kæmpe oplevelse at være med, lød det efter prisoverrækkelsen fra Anton Danielsen, som hurtigt blev suppleret af Valdemar Aksel Bang.

- Egentlig gjorde vi det jo bare i en god sags tjeneste, vi havde slet ikke troet, vi skulle gøre mere ud af det.

Sejren kom i hus efter en hel dag med pitches for dommere fre erhvervslivet og interviews, som sammen med en tidligere afleveret rapport dannede grundlag for bedømmelsen.

Penge, EM og erfaringer
Præmien på 25.000 kroner skal nu bruges til patent og til at fremstille det lille plastikværktøj i bambus, så det bliver mere bæredygtigt og CO2 regnskabet dermed går i minus. Derudover vinder gruppen en tur til EM i Entreprenørskab i Istanbul i juli. Den vigtigste præmie er dog de iværksættererfaringer, gruppen har gjort sig.

- Vi har især lært rigtig meget om målgrupper og om at lytte til brugerne. Og så har vi lært, at der intet galt er i at tage en risiko, siger Kirse Luffe fra Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

3000 elever fra ungdomsuddannelser i hele landet har deltaget i årets Company Programme. Gennem regionale konkurrencer har 150 elever - svarende til 42 elevhold - kvalificeret sig til finalen i Industriens Hus. De 42 hold fordelte sig på 28 fra HHX, 12 fra HTX og 2 fra STX.

H.K.H. Kronprinsen og erhvervsminister Morten Bødskov (S) åbnede onsdag morgen finalen, som fandt sted i Industriens hus i København. Prisoverrækkelsen fandt sted under festmiddagen om aftenen.

2. pladsen gik til Hygieia fra Roskilde Katedralskole for et hjælpemiddel til plejehjem og ældrepleje, mens 3. pladsen blev vundet af Siku Wear fra Herningsholm Gymnasium, som havde lavet et menstruationsindlæg til bukser, som kan bruges som supplement til nuværende hygiejneprodukter af unge piger og kvinder, som er nervøse for at bløde igennem, når de har menstruation.

Undervisning gør en forskel
Direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard, ønsker vinderholdene tillykke og glæder sig over, at mange unge i løbet af Company Programme forløbet har fået kompetencer til at skabe produkter og løsninger, forandre arbejdsgange og i det hele taget gøre en forskel.

- Det er tydeligt at se, at når unge møder entreprenørskab i deres undervisning, spirer iværksætterlysten. Vi er glade for, at skoler i hele kongeriget giver deres elever de muligheder og vi håber, at andre skoler vil lade sig inspirere, siger han.

Danmark har brug for jer
Finalen blev afviklet hos Dansk Industri, der år efter år giver eleverne en stor oplevelse i forbindelse med finalearrangementet for Company Programme.

- Et stort tillykke fra hele DI til vinderne af DM i Entreprenørskab 2023. Igen er jeg blevet bekræftet i, hvorfor vi i DI bakker så stærkt op om Company Programme. Sjældent har jeg oplevet så mange innovative og værdiskabende løsninger på en dag, som dem gymnasieeleverne har skabt igennem skoleforløbet. Det har Danmark brug for. Derfor understøtter vi i DI Fonden for Entreprenørskabs arbejde med at styrke iværksætterlysten og -kulturen i vores samfund, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri.

Bag konkurrencen står Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri og Nordea.

Særpriser
Foruden vinderpriserne blev der uddelt fire særpriser. Vinderne af disse priser blev:

Produktprisen: Tutum fra IBC Kolding med en løsning, der kan forhindre harmonikasammenstød på motorvejen

Bæredygtigheds- og klimaprisen: Comcyble fra IBC Kolding med bæredygtige pizzabakker

Den sociale pris: Siku Wear fra Herningsholm Gymnasium med et genbrugeligt menstruationsindlæg til bukser

Service og digitalprisen: EpiCtrl fra Herningsholm Gymnasium med en alarm til pårørende til epilepsiramte

Alle fotos er taget af Rasmus Degnbol.

Gruppen kan kontaktes på telefonnummer 42156646 (Valdemar Aksel Bang)

Kontakter

Billeder

Kirse, Anton og Valdemar i nævnte rækkefølge
Kirse, Anton og Valdemar i nævnte rækkefølge
Download
Download
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Danmarks Entreprenørskabsfestival samlede hundredevis af dygtige entreprenører: "Vi har været igennem en storm i forhold til vores idéer"14.11.2024 16:40:41 CET | Pressemeddelelse

Danmarks Entreprenørskabsfestival bød på stribevis af gode ideer, neglebidning og kæmpe jubel, da det var studerende fra korte og mellemlange videregående uddannelser i Østdanmarks tur til at pitche deres ideer foran dommere og hundredevis af publikummer. Vinderne kom fra KEA, Professionshøjskolen Absalon og Cphbusiness

Dragt til hjemløse, vandtætte fodboldstøvler og kølepude til kørestolsbrugere: Her er de talentfulde unge vindere til Danmarks Entreprenørskabsfestival12.11.2024 17:03:15 CET | Pressemeddelelse

K.B. Hallen var fyldt med dygtige unge elever fra landets ungdomsuddannelser, da idérigdom, læring og handlekraft blev fejret til den helt nye Danmarks Entreprenørskabsfestival. Undervejs blev der powerpitchet idéer i tre forskellige programmer. Vinderne kom fra Vejen Business College, Roskilde Katedralskole og Jesper Buchs Iværksætterakademi. Flere hundrede elever, lærere og erhvervsfolk var samlet til Danmarks Entreprenørskabsfestival, som Fonden for Entreprenørskab afholdt i K.B. Hallen for ungdomsuddannelser. Eleverne fra HHX, HTX og EUD mødte op med et væld af gode idéer, som de pitchede foran erhvervsfolk som et led i entreprenørskabsprogrammerne henholdsvis Business Mind Programme, Tech Innovation Programme og Kickstart Programme. I hvert program blev der fundet en top tre, som vandt 10.000, 6.000 og 4.000 kroner. Top tre i Kickstart Programme (EUD) blev: Vinder: Multi Suit fra Vejen Business College Idé: En dragt til hjemløse og flygtninge under de kolde vintermåneder. Dragten

Unge iværksættere vinder talentpris for robot, der frigør tid til sundhedspersonale12.11.2024 13:37:51 CET | Pressemeddelelse

To unge iværksættertalenter fra DTU vinder Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris og er dermed blandt Danmarks største talenter inden for iværksætteri. Deres robot hjælper med at frigøre tid i sundhedssektoren ved at transportere udstyr, medicin og vasketøj. Virksomheden Yuman med Sara Lopez Alaguero og Andrei Chirtoaca vinder 100.000 kroner og titlen som indehaver af Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris i kategorien life science. Prisen blev overrakt af erhvervsminister Morten Bødskov og Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab til Danmarks Entreprenørskabsfestival i K.B. Hallen i København. Yuman er en startup virksomhed, grundlagt i februar 2022, der udvikler mobile robotter, kaldet Buddy, til sundhedssektoren. Buddy frigør tid fra sundhedspersonale ved at transportere medicinsk udstyr, mad og vasketøj på hospitalsafdelinger og plejehjem, køre leveringer mellem afdelinger eller håndterer intern logistik

Unge iværksættere vinder talentpris for IoT-løsning der reducerer energiforbruget i byggebranchen12.11.2024 13:01:56 CET | Pressemeddelelse

To unge iværksættertalenter fra DTU vinder Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris og er dermed blandt Danmarks største talenter inden for iværksætteri. Deres idé hjælper byggebranchen med at reducere energiforbruget ved at bruge ”Internet of Things (IoT)”-sensorer. Virksomheden Acembee med Oline Ryberg Stærke og Holger Bregnhøj Weise vinder 100.000 kroner og titlen som indehaver af Erhvervsministeriets og Fonden for Entreprenørskabs iværksætterpris i kategorien håndværk revitaliseret. Prisen blev overrakt af erhvervsminister Morten Bødskov og Christian Vintergaard, direktør i Fonden for Entreprenørskab til Danmarks Entreprenørskabsfestival i K.B. Hallen i København. Acembee fremhæver byggebranchen som en af de største kilder til forurening, og der er ifølge dem et akut behov for løsninger, der kan reducere energispildet. 55% af strømforbruget på byggepladser sker uden for arbejdstiden - ofte på opvarmning og belysning af tomme skurbyer. Dette skaber både

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye