Furesø Kommune

Furesøs nye udbuds- og indkøbspolitik fremmer grøn omstilling

Del

Furesø Kommune tager nu ansvar for, at de kommunale indkøb fremmer den grønne omstilling. Kommunens nye udbuds- og indkøbspolitik lægger op til i langt højere krav at stille miljø- og klimakrav i kommunens udbud – og til fortsat at sikre et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv.

Onsdag den 27. april 2022 vedtog Furesø Byråd en ny udbuds- og indkøbspolitik. Politikken sætter rammen om alle de indkøb, Furesø Kommune foretager sig. Et større fokusområde bliver fremover at købe mere bæredygtigt ind samt et blik på de miljømæssige konsekvenser. Indkøbene skal aktivt understøtte kommunens grønne omstilling og dermed medvirke til at realisere byrådets 2030-mål, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

”Hvert år køber Furesø Kommune varer og tjenesteydelser for knap 800 mio. kr. Vi har et ansvar for at bringe den volumen i spil i den grønne omstilling. Ved at stille både miljø- og klimakrav i vores kontrakter samt krav om socialt ansvar og overholdelse af bl.a. arbejdsklausuler, påvirker vi gennem vores udbud og indkøb leverandører og markedet. Miljø skal derfor fremover indgå på lige vilkår med kvalitet, service og pris, når det skal vurderes, hvad der er det mest fordelagtige indkøb, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Tæt samarbejde med lokalt erhvervsliv

Furesøs erhvervsforeninger har lanceret konceptet med klimapartnerskaber, hvor virksomhederne deler metoder og rådgiver hinanden om den grønne omstilling. Dette bliver også indarbejdet i indkøbs- og udbudspolitikken, så både virksomheder og kommune underbygger og efterspørger bæredygtige indkøb bedst muligt.

Ud over en styrket grøn profil, så fortsætter arbejdet med at styrke samarbejdet mellem Furesø Kommune og de lokale erhvervsforeninger. Kommunen skal understøtte de små og mellemstore leverandører i at byde ind på kommunens opgaver.

”I Furesø Kommune har vi allerede i dag et tæt samarbejde med vores lokale erhvervsforeninger, og med den nye politik lægger vi vægt på at forsætte og styrke dette samarbejde. Vi skal understøtte vores lokale virksomheder og sikre åbenhed om kommunens indkøb og de muligheder, der er for at byde ind og være leverandør til kommunen. Kommunen skal selvfølgelig overholde udbudsloven, og inden for de rammer skal vi skabe en balance mellem hensynet til vores lokale leverandører og større indkøbsfællesskaber. Vi har en stor interesse i at sikre de bedste muligheder for vores lokale virksomheder,” siger næstformand i Økonomiudvalget, Gustav Juul (V).

Den vedtagne udbuds- og indkøbspolitik afløser kommunens hidtidige udbuds- og indkøbsstrategi fra 2014. Politikken sætter en fælles ramme for det fremadrettede arbejde med udbud og indkøb i kommunen. Udover på klima, miljø og tæt lokalt samarbejde, vil der blive arbejdet med øget digitalisering og fokus på anvendelse af socialøkonomiske virksomheder.

Kontakter

Gustav Juul (V)

Næstformand for Økonomiudvalget
Næstformand for Kultur, Fritid og Idræt

gju@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum