Furesø Kommune

Furesø tager næste skridt i udbygningen af fjernvarmen

Del
Furesø Byråd godkendte onsdag den 28. september Vestforbrændings forslag til, hvordan fjernvarmenettet i dele af Værløse by, Hareskovby og Jonstrup skal udbygges. Dermed kan det praktiske arbejde med at etablere fjernvarme i områderne nu begynde.
Furesø Byråd. Foto: Ebbe Forup
Furesø Byråd. Foto: Ebbe Forup

”Vi vedtog 'Varmeplan for Furesø Kommune 2022' i foråret. Den bliver der nu fulgt op på, og vi tager med dette projekt et stort skridt i retning af at nå vores klimamål for 2030 om at være CO2-neutrale. At forslaget blev enstemmigt vedtaget i byrådet viser, at der er massiv politisk opbakning bag udbygningen af fjernvarme”, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima.

Selvom de politiske partier er enige om vigtigheden af hurtigst muligt at få udrullet fjernvarmenettet, er det ikke noget der lige kan ske i en håndevending.

Arbejdet frem mod et færdigt fjernvarmenet til de 3.400 boliger i projektområderne er omfattende, og borgerne må væbne sig med tålmodighed. Vestforbrænding skal udarbejde udbudsmateriale, myndighedsarbejdet skal være på plads, og planlægningen af anlægsarbejdet i vejareal skal koordineres.

”Udbygningen af fjernvarmenettet kan kun ske for langsomt, så det er godt, at vi nu kommer i gang i den sydlige del af kommunen. Det tager desværre tid at nå i mål med så stort et projekt, og det er vigtigt, at den enkelte borger hurtigst muligt kan få at vide, hvornår man helt præcis kan få fjernvarme ind i sin bolig. Indtil videre kan vi sammen med borgerne glæde os over, at vi her kan se frem til en god løsning, der både er økonomisk og miljømæssigt attraktiv”, siger Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand for Natur og Klima.

De første anlægsarbejder kan formentlig indledes i foråret 2024 og med udgangen af 2027 skulle alle de, som er nævnt i projektforslaget, have fået fjernvarme. Vestforbrænding vil, når anlægsfasen i de enkelte delområder nærmer sig, kontakte de berørte borgere. Man kan i den forbindelse endeligt tilmelde sig fjernvarmen.

Med vedtagelsen af projektforslaget overgår de omfattede områder til at være områder udlagt til fjernvarme, og man vil herefter ikke længere kunne søge om tilskud til varmepumper.

Projektet i Furesø Kommune er det første i opfølgningen på Vestforbrændings fjernvarmeplan 2030, hvor 30.000 boliger i Ballerup, Herlev, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Furesø, Frederikssund, og Egedal kan omstilles fra olie- eller gasforsyning til grøn fjernvarme.


På vestfor.dk/fjernvarme kan man se, om og hvornår man kan få fjernvarme på sin adresse.

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Furesø Byråd. Foto: Ebbe Forup
Furesø Byråd. Foto: Ebbe Forup
Download

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Stor interesse for ny fodboldklasse20.3.2024 11:52:17 CET | Pressemeddelelse

På Lyngholmskolen var der godt besøgt på informationsmødet om Furesøs nye fodboldklasse på 6. årgang. Her mødte nysgerrige forældre og elever fem af de primære kræfter i forløbet i Gentofte, der fortalte om deres erfaringer. Tidligere elev Magnus Malmberg fremhævede den tætte relation, der opstår mellem elev og lærere, fordi klassen undervises af de samme tre lærere i hele udskolingen. Næste skridt er en åben prøvedag onsdag den 3. april.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye