Furesø Kommune

Furesø søger klimafamilier

Del

Hvor stort et klimaaftryk sætter du i dagligdagen? Furesø Kommune søger 'klimafamilier', der er nysgerrige på at få kortlagt deres forbrug og ændret deres klimaadfærd, samtidig med at de vil fortælle andre om det.

Hvad er klimaaftrykket i din husstand? Nu kan I søge om at blive klimafamilie og dermed få det kortlagt. Foto: Vestforbrænding
Hvad er klimaaftrykket i din husstand? Nu kan I søge om at blive klimafamilie og dermed få det kortlagt. Foto: Vestforbrænding

Furesø Kommuner søger lige nu familier, der gerne vil have råd og vejledning om deres forbrug, så det kan ændres i en mere klimavenlig retning. Klimafamilierne er fire helt almindelige familier, der melder sig til at få analyseret deres CO2-udledning. Derefter får de gratis professionel rådgivning til, hvordan de ved simple adfærdsændringer kan nedbringe deres CO2-udledning. Undervejs vil familierne formidle deres overvejelser, ideer og handlinger til alle os andre, så vi kan finde inspiration i, hvad de gør. Familierne vil komme til at indgå i et netværk med rådgivere og vejledere, som under hele projektet vil hjælpe med at svare på spørgsmål og give rådgivning. Sidst i forløbet vil Klimafamilierne igen få analyseret deres forbrug og dermed finde ud af, hvor meget de har sænket deres CO2-udledning – alene ved simple ændringer i hverdagen.

”Vi har alle et ansvar for at nedbringe vores CO2-udledning og begynde at leve mere bæredygtigt. Det er dig og mig, der afgør, om vi når såvel Danmarks som Furesø Kommunes 2030-mål på klimaområdet, så der er brug for handling fra hver enkelt af os,” siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.
”Med de kommende klimafamilier bliver det illustreret for os alle, hvad vi kan gøre – og hvad det betyder for klimaet, når vi laver ændringer i hverdagen. Det er vigtigt, at vi får forskellige familietyper repræsenteret som børnefamilier, par, seniorer og singler,” tilføjer hun.

Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, supplerer:
”Klimafamilierne vil kunne illustrere, hvordan det kan lykkes os almindelige borgere i Furesø at leve mere bæredygtigt. Vi kan transportere os CO2-neutralt, vi kan mindske vores madspild og kødforbrug, og vi kan foretage mere bæredygtige indkøb. Vi kan også købe mere genbrug og få repareret ting i stedet for at smide ud og købe nyt. Alt sammen noget der har betydning for det klimaaftryk, vi sætter i hverdagen”, siger han.

”Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling har netop vedtaget handleplanen for, hvilke projekter og indsatsområder der skal arbejdes med inden for Grøn omstilling i 2021. Et af disse projekter er netop 'Klimafamilier', og vi glæder os til at følge dem, der melder sig, og se hvor meget deres adfærdsændringer vil betyde for deres CO2-udledning,” slutter Lene Munch-Petersen.

Forløbet med klimafamilier begynder i maj og slutter i oktober i år. Hvis du og din familie vil være frontløber på klimafronten i Furesø, kan du allerede nu læse mere på furesoe.dk/klimafamilier og inden den 12. april 2021 ansøge, om du og din familie kan blive Klimafamilie.
Projektet gennemføres af Furesø Kommunes grønne guide i tæt samarbejde med Rådet for Grøn Omstilling.

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Øjvind Vilsholm (Ø)

Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:2027 4465oev@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Hvad er klimaaftrykket i din husstand? Nu kan I søge om at blive klimafamilie og dermed få det kortlagt. Foto: Vestforbrænding
Hvad er klimaaftrykket i din husstand? Nu kan I søge om at blive klimafamilie og dermed få det kortlagt. Foto: Vestforbrænding
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum