Furesø Kommune

Furesø skal ud i en stor sparerunde

Del

De økonomiske rammer fra staten dækker langt fra de stigende udgifter i landets kommuner i de kommende år. Derfor skal alle kommuner ud i vanskelige sparerunder. Furesø skal samlet finde 50 mio. kr. i besparelser for 2023 ud af et samlet budget på 2,5 mia. kr.

Da Økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening før sommerferien landede på de kommunale politikeres borde, var det tydeligt, at den økonomiske og energipolitiske krise også vil blive mærkbar i kommunerne.

Furesø ser som landets øvrige kommuner ind i en økonomi, hvor der mangler finansiering til markant øgede udgifter på handicapområdet, børn og unge i mistrivsel samt et øget antal ældre og børn i dagtilbud og skoler. Desuden oplever kommunen store udgiftsstigninger på bl.a. førtids- og seniorpensioner samt stigende energipriser.

Forvaltningen har hen over sommeren arbejdet med supplerende besparelsesforslag, som politikerne nu skal i gang med at drøfte. Alle områder er i spil. Fredag mødtes gruppeformændene fra alle partier i Furesø Byråd til en første drøftelse af, hvordan de nye økonomiske udfordringer skal håndteres.

Borgmester Ole Bondo Christensen (A): ”Vi skal i de kommende uger have grundige drøftelser i fagudvalg og byråd af, hvordan vi finder de nødvendige besparelser. Vores mål er selvfølgelig at gennemføre besparelserne på en måde, så vi rammer den enkelte borger så lidt som muligt. Men vi må også være ærlige og sige, at de besparelser, som vi nu skal gennemføre som følge af de forværrede økonomiske rammer efter Økonomiaftalen, vil kunne mærkes af borgerne på serviceniveauet og også påvirke medarbejderne i kommunen. Det bliver bestemt ikke nemt, men mit håb er, at vi får løst den nødvendige opgave i et godt samarbejde og samtidig får en god dialog med borgerne og medarbejderne om de nødvendige besparelser.”

Byrådet førstebehandler budgetaftalen den 31. august. Derefter sendes den i høring fra den 2.-18. september. Der afholdes et borgermøde den 14. september. Budgettet forventes endeligt vedtaget af byrådet den 12. oktober 2022.

Kontakter

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum