Furesø Kommune

Furesø modtager 1,2 mio. til tre krydsninger fra statens Cykelpulje

Del

Furesø Kommune har modtaget statslige midler til at forbedre trafiksikkerheden på Ballerupvej og Frederiksborgvej, hvor mange cyklister krydser større trafikveje.

Furesø Kommune søgte i foråret 2021 statens Cykelpulje, der yder 50 procent støtte til projekter, der forbedrer infrastruktur for cyklister.

”Det er virkelig godt, at Furesø Kommune igen har udtænkt et så interessant projekt, at det opnår støtte. Jeg er så glad for, at vi kan øge trafiksikkerheden ved disse tre krydsninger. Det er fx et problem for skolebørn fra Flyvestationen at komme over Ballerupvej på vej til Lille Værløse Skole. Også cyklister og motionsløbere får glæde af støtten,” siger Lene Munch-Petersen.

Ansøgninger for 1 mia. kr. til pulje med 150 mio. kr.

Vejdirektoratet har netop offentliggjort listen over projekter, der har modtaget tilskud, og Furesø Kommune er blandt de heldige. Heldige, fordi der var ansøgt om ca. 1 milliard til cykelprojekter landet over, og puljen kun havde ca. 150.mio kr. til udmøntning.

Krydsninger på Ballerupvej og Frederiksborgvej

Furesø Kommunes projekt handler om at trafiksikre krydsninger to steder på Ballerupvej og et sted på Frederiksborgvej. Der bliver etableret såkaldte krydsningheller. der øger trafiksikkerheden betydeligt. En krydsningshelle er en helle, der giver mulighed for at passere vejen i to omgange, og man kan stå sikkert på midten også med ladcykel, imens man orienterer sig om trafikken en kørebane ad gangen. 

Projektering og planlægning starter i januar 2022, og anlægsarbejdet forventes afsluttet i sensommeren 2022.

Vedhæftede kort viser placeringerne.

 

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

 

 

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum