Furesø Kommune vil leve op til Parisaftalen

Klimaprojektet DK2020 giver kommunerne mulighed for at få faglig bistand til at kvalificere kommende klimaindsatser og processer. Det passer rigtig fint ind i Furesøs igangværende arbejde med klima og grøn omstilling, som netop skal understøtte borgeres, erhvervslivs og kommunens egne klimaindsatser.
Ved at deltage i DK2020 kan indsatserne implementeres på et mere gedigent grundlag og skabe et solidt fundament for at omsætte målene i '2030-plan for klima og grøn omstilling' til konkrete handlinger, så Furesø Kommune kan leve op til de mål, FN har vedtaget for at reducere klimaforandringerne i Parisaftalen.
Furesø skal arbejde med den samme standard for klimaindsatser, som nogle af verdens største og mest ambitiøse byer anvender i det internationale bynetværk C40.
”Jeg er rigtig glad for, at vi allerede nu er i gang med den overordnede politiske proces med at skabe en kommune, der er robust overfor klimaforandringer og sætter retning for vores klimaindsats. Men dette har virkelig spændende perspektiver," siger borgmester Ole Bondo Christensen (A).
"Vi bruger vores viden, erfaring og ressourcer til at skabe løsninger på nutidens klimaudfordringer og forme fremtidens Furesø i en endnu mere grøn retning. Så de mennesker, der skal bo i Furesø om 10, 30 eller 100 år vil opleve en kommune, der er robust overfor de klimaforandringer, vi ser ind i. Og de vil være en del af en kommune på forkant med den grønne omstilling til vedvarende energi, attraktiv grøn transport og klimavenlige tiltag, der gør det nemt at vælge de grønne løsninger i en almindelig hverdag for både borgere og virksomheder,” siger Ole Bondo Christensen.
Det er første gang, C40’s internationale standard, ’The Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner. Dermed skriver Furesø Kommune sig ind i den internationale klimahistorie sammen med de øvrige deltagende danske kommuner.
Furesø Kommune får med deltagelsen i ”DK2020” adgang til solid faglig rådgivning og sparring, så kommunen kan leve op til international best practice inden for klimaplanlægning. CONCITO – Danmarks Grønne Tænketank er overordnet projektleder og videnspartner, assistereret af det internationale bynetværk C40.
Furesø Kommune har i en årrække holdt fokus på, at skabe en grøn omstilling i alle kommunens egne aktiviteter, hvilket har givet målbare resultater og reduceret CO2-udledningen med mere end 50 procent siden 2008.
Du kan se, hvilke kommuner der er med i Klimaplaner for hele Danmark her: www.realdania.dk/dk2020
Nøgleord
Kontakter
Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune, tlf. 72165200
Stine Rahbek Pedersen, projektleder i Center for By og Miljø, tlf. 72164142
Rasmus Gorm Hansen, kommunikationskonsulent, Furesø Kommune, tlf. 72165382
Kommunikation
Find kontaktoplysninger til Furesøs politikere på https://www.furesoe.dk/politik/byraadet/byraadsmedlemmer/
Billeder

Links
Information om Furesø Kommune
Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Furesø Kommune opfylder mål for genanvendelse af affald30.6.2025 15:05:05 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kommune har et år før tid nået mål for reel genanvendelse af husholdningsaffald. Desuden er tendensen, at mængden af affald fra husholdninger ikke længere stiger.
Furesø Kulturskole lancerer Kulturpakker til kommunens dagtilbud og skoler23.6.2025 10:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kulturskole blev en realitet i 2024, da Farum Billedskole blev lagt ind under Furesø Musikskole, og har siden kunnet tilbyde en bred vifte af hold og aktiviteter for børn og unge indenfor kunstneriske og musiske fag. Nu lancerer Kulturskolen et nyt program med tilbud til skoler og dagtilbud under navnet Kulturpakker.
Faglighed og omsorg i højsædet: Kvalitet og nærvær i Børnehuset Vingesus19.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Børnehuset Vingesus i Furesø Kommune starter relationen mellem barn og dagtilbud ikke ved lågen – den begynder hjemme i stuen. Her møder pædagoger og forældre hinanden for første gang, og et spirende tillidsbånd bliver skabt. Det er ikke bare en gestus – det er en grundsten i den pædagogiske tilgang, hvor tryghed, respekt og ægte nysgerrighed på barnet er i centrum.
Lokale unge vil få flere unge til at stemme i Furesø18.6.2025 13:57:13 CEST | Pressemeddelelse
Støtte fra Furesø Kommune, Nordea-fonden og Tuborgfondet har gjort det muligt at ansætte fire lokale unge, som vil hæve valgdeltagelsen blandt unge i Furesø Kommune. De har allerede store planer.
Furesø Kommune inviterer lokale lodsejere til møde om grøn trepart17.6.2025 10:31:55 CEST | Pressemeddelelse
Nordsjællands Landboforeninger, den lokale grønne trepart og Furesø Kommune inviterer lokale lodsejere til møde den 26. juni om mulighederne for at omlægge landbrugsjord.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum