Furesø Kommune

Furesø fortsat Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune

Del

Det tætte samarbejde mellem virksomheder med rekrutteringsbehov og Furesø Jobcenter er med til at sikre Furesø titlen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune for 7. år i træk.

’Har I tænkt på juleassistencen? Ellers har vi allerede nu en håndfuld gode kandidater.’
Sådan lyder et Linkedin-opslag fra Furesø Jobcenter henvendt til Furesøs virksomheder, og det er rettidighed som den, der er med til at sikre Furesø Kommune titlen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige for 7. år i træk.

Det mener Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv i Furesø. Han glæder sig over, at Dansk Industris medlemsvirksomheder i Furesø nok engang har vurderet samarbejdet med kommunen og erhvervsklimaet i kommunen til at være så positivt, at Furesø fastholder sin plads som Nordsjællands mest erhvervsvenlige.
”DI’s erhvervsklimaundersøgelse indeholder en række faktorer, som vi har meget svært ved at ændre på som kommune. Derfor er vi glade for, at virksomhederne vurderer os så positivt på faktorer, vi rent faktisk kan gøre noget ved. Furesø Jobcenter rykker fra en 61.plads til en 15. plads i virksomhedernes oplevelse af samarbejdet med det lokale jobcenter. Det er rigtig flot spring og en stor cadeaux til vores jobcenter,” siger Hasan Yilmaz.

Springet underbygges af, at virksomhederne har stor gavn af jobcentrets indsats for at skaffe dem kvalificeret arbejdskraft. Her går Furesø fra en 28. plads til en 12. plads i årets undersøgelse.

”I Furesø vil vi meget gerne gøre en målrettet og særlig indsats for at få flere ikke-vestlige kvinder i beskæftigelse. Det kræver, at Furesøs virksomheder tror på, at vi i jobcentret rent faktisk møder deres behov. Det viser undersøgelsen, at vi gør,” konstaterer Hasan Yilmaz, som dog også noterer sig, at andre kommuner har lagt sig i selen for at komme virksomhederne i Nordsjælland i møde.

En række kommuner går frem i undersøgelsen, men Furesø beholder placeringen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune.

”Selvfølgelig skal vi også forholde os til det, vi ikke bliver belønnet for. Det er emner, vi tager op til diskussion i vores erhvervskontaktudvalg og andre fora, så på den led giver DIs erhvervsklimaundersøgelse os en årlig strømpil for, om vi er på rette spor i vores erhvervspolitik, siger Hasan Yilmaz.

Blandt andet efterlyser virksomhederne i Furesø, at kommunen hurtigere behandler sygedagpengesager, og at private får lettere ved at byde på kommunale opgaver.

Fakta:
63 furesøvirksomheder og medlemmer af Dansk Industri har i år vurderet kommunens erhvervsvenlighed.
Besvarelserne placerer Furesø på en samlet 38. plads blandt landets 98 kommuner mod en 22. plads sidste år.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum