Furesø Kommune

Furesø bliver mere demensvenlig i 2020

Del

Lokale butiksansatte, foreningsmedlemmer, beboere, præster og alle andre kan i 2020 få besøg af Furesøs Kommune demensteam. Furesø Kommune ønsker at blive mere demensvenlig og vil i 2020 uddanne demensvenner overalt i kommunen.

”Mange borgere i Furesø er ramt af demens. Vi vil gerne have en by, hvor vi alle ved, hvad demens er og kan hjælpe en borger eller en pårørende, uanset om de er i en lokal butik, til morgensvømning eller i kirke,” siger Matilde Powers (A), formand for Udvalg for social, sundhed og et godt seniorliv.

Furesø Kommunes demensteam og demenskonsulent tilbyder i 2020 oplæg og foredrag omkring demens til alle, der er interesserede. Det vil også være muligt at gøre sin forening eller forretning til demensvenlig.

Sundhedspersonale uddannet i demens i 2019
I 2019 har særlig ét center i Furesø Kommune arbejdet med demensområdet. Hele Center for Social og Sundhed – hvor sosu-assistenter, hjemmehjælpere og visitationsmedarbejdere er ansat - har fået et kompetenceløft med et helt særligt tilrettelagt undervisningsforløb, som først endeligt slutter i 2020.

Alle medarbejdere indenfor pleje og omsorg lige fra servicemedarbejdere til fysioterapeuter samt deres ledere har fået undervisning i demens. Også tandplejen har fået undervisning om demenssygdomme.

Oplæg for Jobcentret og morgensvømmere
Desuden har demensteamet og demenskonsulenten holdt oplæg i Jobcenteret, for alle ansatte på Furesø Rådhus og udvalget for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv. 

Samtidig har demenskonsulenten i 2019 holdt oplæg for morgensvømmerne i Farum Svømmehal og medlemmer af Parkinsonforeningen. Og det er flere i denne gruppe, Furesø Kommune ønsker at gøre demensvenlige.

”Det er afgørende, at vores ansatte – især vores sundhedsansatte – ved hvad, demens er for sygdomme, så de kan give borgerne den bedste pleje. Men jeg er sikker på, at mange borgere i Furesø Kommune også gerne vil vide mere om demens. Derfor vil vi opfordre alle til at tage fat i vores demensteam, siger Matilde Powers.

Invitation sendes til alle 2020
I 2020 vil Furesø Kommune fastlægge en plan for, hvordan alle borgere og virksomheder ved, de kan få besøg af en demenskonsulent. Blandt andet vil alle foreninger, virksomheder, boligforeninger og andre får en invitation til at blive demensvenlige. De foreninger, der er tilknyttet kultur- og fritidsområdet, vil få en invitation først. Furesø Kommune samarbejder desuden med Frivillighedscentret, hvor mange frivillige borgere mødes til fælles aktiviteter.

Desuden er Furesø ved at etablere et samarbejde med Alzheimerforeningen om, hvordan Furesø kan blive endnu mere demensvenlig. Borgere kan læse mere om Furesøs Kommunes tilbud til borgerne på furesoe.dk/demens.

Billedtekst: Fra "Kom Ud"-arrangement i agust 2019. "Kom Ud" er for borgere med demens samt pårørende.

Kontakter

Matilde Powers (A), formand for Udvalg for social, sundhed og et godt seniorliv Tlf. 7216 5646
Trine Oemann, demenskonsulent, tlf: 72165787 (Ikke tilgængelig fra 21/12)

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum