Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen deltager på COP27

Del

Fungerende klimaminister Dan Jørgensen vil repræsentere Danmark på FN’s klimatopmøde, COP27 i Egypten.

FN’s årlige klimamøde, COP27, er i gang. COP’en er årets største internationale klimakonference, hvor globale klimaforhandlinger på regeringsniveau finder sted, der sætter rammen for verdens indfrielse af Parisaftalens målsætninger.

Deltagelse på ministerniveau vurderes at være nødvendigt for at varetage om danske udenrigspolitiske og klimapolitiske interesser.

Dette er i tråd med klimaloven, hvoraf det fremgår, at Danmark skal arbejde aktivt for Parisaftalens målsætning om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader celsius, og at Danmark skal være et foregangsland i den internationale klimaindsats, som kan inspirere og påvirke resten af verden.

Den fungerende regering vil i lyset af den igangværende regeringsdannelse udvise tilbageholdenhed med politiske tilkendegivelser.

Såfremt der ikke træder ny minister til inden, vil Dan Jørgensen som fungerende forretningsminister for klima, energi og forsyning deltage på COP27. Han ankommer lørdag d. 12. november og deltager frem til COP´en slutter.

Danmark deltager også som på tidligere COP-møder med en embedsmandsdelegation på COP27.

Danmarks tilgang til COP27 tager udgangspunkt i EU's overordnede linje, fastlagt i Miljørådskonklusioner om COP27, vedtaget af EU’s Miljø- og klimaråd d. 24. oktober, og som forinden var forelagt Folketingets Europaudvalg.

Folketingets partiledere er blevet orienteret om den fungerede ministers deltagelse. En orientering er ligeledes sendt til sekretariatet for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg.

Kontakt presserådgiver Lisa Christensen på limch@kefm.dk eller Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets pressetelefon på 41 72 38 05

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum