Balance Danmark

Fuld kompensation til kommuner, der taber trecifret millionbeløb på ny dækningsafgift

Del

Alle kommuner, der står til at tabe millioner ved ny dækningsafgift, bliver nu kompenseret fuldt ud, skriver mediet NB Økonomi.

Regeringen og Venstre er blevet enige om en aftale, der sikrer fuld kompensation for de mange kommuner primært uden for hovedstadsområdet, der i forbindelse med en ny aftale om dækningsafgift samlet stod til at tabe ca. 450 mio. kr.

Balance Danmark rejste sagen politisk i weekenden, efter NB Økonomi havde beregnet, at en ny dækningsafgift ville tilbagerulle ca. en tredjedel af omfordelingseffekten fra udligningsreformen i 2020.

”Vi er glade for, at regeringen og Venstre har lyttet til vores helt klare anbefaling om, at de berørte kommuner skal kompenseres fuldt ud. Det er den eneste rimelige løsning,” siger Kim Ruberg, formand i Balance Danmark.

Balance Danmark kaldte i lørdags sagen for et kæmpe brud med den revision af udligningsordningen, som et flertal på Christiansborg indgik i 2020.

”Vi blander os ikke i, hvor mange penge bykommunerne vil indkræve fra deres virksomheder. Men som vi i løbet af weekenden har pointeret over for partierne på Christiansborg, skal regningen naturligvis ikke sendes videre til kommunerne i resten af landet. Det sker ikke nu, og det er vi på vegne af de mange kommuner rigtig glade for,” siger Kim Ruberg, formand i Balance Danmark.

Den nye lov om dækningsafgift, som et flertal i Folketinget forventes at vedtage tirsdag, går ud på, at virksomhederne skal betale dækningsafgift af en højere grundværdi som en del af den nye ejendomsbeskatning. Som følge af lovændringen bliver indtægten fra dækningsafgiften hævet med ca. 800 mio. kr. En gevinst, som tilfalder større bykommuner og kommuner i hovedstadsområdet. De resterende kommuner i Danmark vil pga. reglerne om bloktilskud i udligningssystemet tabe omkring 450 mio. kr. Det er de kommuner, som nu bliver kompenseret fuldt ud frem til 2028.

Kontakter

Martin Ø. Carstensen
Chef for Politik og Kommunikation
Tlf.: 23 71 00 43
Mail: mac@balance-danmark.dk

Martin Ø. CarstensenChef for Politik og Kommunikationmac@balance-danmark.dk

Tlf:23 71 00 43

Information om Balance Danmark

Balance Danmark
Balance Danmark
Degnemosen 1
8740 Brædstrup

+45 91 89 80 90http://www.balance-danmark.dk

Balance Danmark er en partipolitisk uafhængig organisation, der kæmper for et Danmark i bedre balance.


Følg pressemeddelelser fra Balance Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Balance Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum