Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Fuld fart på opskalering af testkapaciteten

Del

Der er allerede åbnet ca. 60 hurtigteststeder, og flere kommer til i den nærmeste tid. PCR-testkapaciteten øges sideløbende til 150.000 daglige test. Husk at vælge PCR-test, særligt hvis du har symptomer eller er nær kontakt.

Regionerne, kommunerne og de private leverandører er i fuld gang med at øge kapaciteten på de eksisterende teststeder og etablere nye teststeder fordelt over hele landet. Allerede nu er der etableret hurtigteststeder i alle regioner, og antallet vil stige i den nærmeste tid. Inden for den kommende uge vil testkapaciteten være på 100.000 hurtigtest og 150.000 PCR-test om dagen. Der er allerede et PCR-teststed i hver kommune, og det er målsætningen, at der også skal være mindst et hurtigteststed i alle landets kommuner.

Pr. dags dato er der mere end 200 PCR - og hurtigteststeder fordelt over hele landet, og flere kommer til. De nye teststeder vil løbende fremgå af Danmarkskortet på coronasmitte.dk i takt med, at de bliver etableret.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, siger:

”Det er imponerende at se, hvordan det offentlige og private kan arbejde sammen om at skrue op for både PCR-test og genindføre hurtigtest på så kort tid. Vi er allerede godt på vej, og senest den 12. november vil vi i alt kunne teste 250.000 personer om dagen i det landsdækkende net af teststeder. Sundhedsmyndighederne anbefaler stadig, at man vælger PCR-test, særligt hvis man har symptomer eller er nær kontakt. Den er mest sikker, og den giver mulighed for en mere detaljeret smitteovervågning.”

I den seneste uge er antallet af PCR-test steget markant, og der blev i gennemsnit udført ca. 100.000 PCR-test om dagen i det landsdækkende net af teststeder. Antallet af hurtigtest stiger dag for dag, og således blev der i går udført mere end 29.000 hurtigtest.

Testindsatsen tilpasses løbende på baggrund af bl.a. smittetryk og efterspørgsel. Testkapaciteten kan derfor skaleres yderligere op, hvis der er behov for det, ligesom der kan sættes ind med lokale indsatser i områder, hvor smitten er særligt høj.

På coronasmitte.dk kan du finde information om teststederne og åbningstider.

Læs mere om hvornår du skal testes i Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Styrelsen for Forsyningssikkerhed - Direktør Lisbet Zilmer-Johns
Download

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 20
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Tidsbestilling for PCR-test genindføres11.11.2021 06:49:28 CET | Pressemeddelelse

Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold for at sikre en bedre service til de mange borgere, som vil testes. Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum