Haderslev Kommune

Frivillige skal sikre en tryggere tour

Del

Op mod 50 frivillige i Haderslev Kommune er på førstehjælpskursus i løbet af marts og vil således være klar til de to store cykelløb, der rammer Haderslev Kommune senere på året. Kurserne gennemføres med hjælp fra TRYGFonden.

Evnen til at yde førstehjælp og betjene en hjertestarter kan være forskellen mellem liv og død. Og i disse uger er op mod 50 frivillige i Haderslev Kommune på førstehjælpskursus i Sundhedscenter Vojens.

Ideen til projektet ”En tryggere tour” kommer fra Nyborg Kommunes Sundhedsafdeling, og er udviklet i samarbejde med Roskilde Kommune i forbindelse med sommerens Tour de France-start i Danmark. Projektet har modtaget 1 million kroner fra TRYGFonden.

”Vi er rigtig glade for, at så mange frivillige kan se idéen med at få et førstehjælpskursus. Det er med til at skabe tryghed for de mange tilskuere, der vil være til stede under både Tour de France og VM i Mountainbike og så er det vigtige kompetencer, som de frivillige også kan gøre brug af i andre sammenhænge”, siger borgmester Mads Skau.

I Haderslev Kommune er det Bent Skov, der står for tilmelding og koordinerer førstehjælpskurserne, og han glæder sig over, at de frivillige får mulighed for at tilegne sig den viden.

”Vi håber selvfølgelig ikke, at de frivillige får brug for at yde førstehjælp, fordi vi selvfølgelig gerne vil have, at vores events forløber uden problemer, men skulle uheldet være ude, så er det en stor fordel, at så mange af de frivillige langs ruten er klar til at hjælpe”, siger Bent Skov.

Udover kurset får Haderslev Kommune to mobile og fleksible hjertestartere, der vil kunne bruges til ved efterfølgende events i kommune.

”Og så vil vi orientere og motivere førstehjælperne til at tilmelde sig Hjerteløberordningen. Det er en ordning, som kan redde liv, og den håber vi, at de frivillige vil tilmelde sig”, siger Mads Skau.

Førstehjælpskurserne i Haderslev Kommune foregår alle i Sundhedscenter Vojens i løbet af marts. De sidste kurser gennemføres i denne uge.

Tour de France-feltet kører gennem Haderslev Kommune den 3. juli 2022. Den 17. september 2022 afvikles der både Haderslev MTB Challenge og køres VM i mountainbike.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum