Guldborgsund Kommune

Frivillige løfter store arrangementer i Stubbekøbing

Del
Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget har netop godkendt flere initiativer, der skal være med til at styrke Stubbekøbing som et attraktivt og aktivt område, og beboere og besøgende kan nu se frem til flere spændende aktiviteter hen over året. Bag aktiviteterne ligger et stort arbejde fra engagerede frivillige.
Aktive frivillige i Stubbekøbing sørger for masser af aktiviteter i 2023. Foto: Jonas Bonde
Aktive frivillige i Stubbekøbing sørger for masser af aktiviteter i 2023. Foto: Jonas Bonde

Der bliver masser af aktiviteter til lands og på vand ved Stubbekøbing i løbet af 2023, og til maj er det vigtigt at have pumpet cyklen, når Store Cykeldag starter sæsonen for Færgen Ida, som gennem sommeren sørger for at cykellister og gående kan sejle fra Stubbekøbing til Bogø. Færgen havde i 2022 ca. 40.000 passagerer, og ligger dermed på top-10-listen over turistattraktioner i Vordingborg og Guldborgsund Kommuner.

”Stubbekøbing er én af kommunens mange attraktive byer, der hvert år trækker masser af turister til. I udvalget vil vi gerne støtte op om aktiviteter, der kan gøre området endnu mere attraktivt både for dem der bor her og for dem der kommer på besøg” siger næstformand i Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Katrine Burmann.

Et af fokusområderne i udvalget er netop at styrke kultur- og fritidslivet, og udvikle landdistrikterne, for at skabe øget kvalitet i hverdagen for dem der bor, og for besøgende. Samtidig er det også et mål at styrke et forskelligartet og rigt foreningsliv og fællesskaber.  

”De mange aktiviteter i Stubbekøbing er resultatet af et stort arbejde fra en masse frivillige, der lægger mange kræfter i at styrke deres lokalområde. I udvalget, er vi meget interesserede i at støtte op om arrangementer og indsatser, der kan gøre vores landdistrikter endnu mere attraktive, så jeg vil da helt klart anbefale andre at søge midler hos os” siger næstformanden.

Ønsker du at søge midler til et arrangement kan du læse om mulighederne her: https://www.guldborgsund.dk/borger/udvikling-i-kommunen/puljer-og-tilskud

Overblik over de kommende aktiviteter i Stubbekøbing:

”Store cykeldag” afholdes lørdag den 22. maj i tæt samarbejde mellem Vordingborg og Guldborgsund Kommune, hvor det hele dagen er muligt at sejle med færgen Ida gratis mellem Bogø og Stubbekøbing. Samtidig er der planlagt forslag til besøg på lokale destinationer på begge sider af sundet.  

”Ida som piratskib på Bogø-Stubbekøbing Overfarten”: I efterårsferien er der på alle hverdagene igen aktiviteter på begge havne.

”Havnens Dag”, afholdes lørdag den 10. juni og involverer foreninger, forretningsdrivende, og andre der har lyst til at deltage med aktiviteter der viser byens maritime tilknytning, og havnen og sundets mange muligheder.

Stubbekøbing museum får tilskud til udstillinger i 2023, herunder foredrag og workshops i STRIK på 1ste og særudstillingen ”Hatte gennem tiden”.

Kontakter

Billeder

Aktive frivillige i Stubbekøbing sørger for masser af aktiviteter i 2023. Foto: Jonas Bonde
Aktive frivillige i Stubbekøbing sørger for masser af aktiviteter i 2023. Foto: Jonas Bonde
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum