Forsikring & Pension

Frivillige har typisk ingen forsikringsdækning i Ukraine - kontakt dit selskab

Del

Forsikringer dækker normalt ikke skader i forbindelse med krig. Vil man afsted som frivillig, bør man forinden rådføre sig med sit forsikringsselskab om konsekvenser og muligheder, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen i F&P.

En almindelig privat forsikring, fx en rejseforsikring, bilforsikring eller en ulykkesforsikring dækker typisk ikke skader, som direkte eller indirekte er en følge af krig og borgerkrig.

Det betyder, at man som hovedregel ikke er forsikringsdækket, hvis man som helt almindelig borger rejser ind i et krigsområde. Det samme gælder, hvis man på eget initiativ rejser til Ukraine-området.

-  Hvis man ønsker at tage afsted til en krigszone, er det vigtigt, at man forinden rådfører sig med sit forsikringsselskab om konsekvenser og muligheder, siger chefkonsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen i F&P.

Arbejdsskadeforsikring omfatter kun jobbet

Får en person fri med løn af sin arbejdsgiver for at udøve frivilligt arbejde i forbindelse med krigen i Ukraine, svarer det til en almindelig periode med ferie med løn. Så her dækker arbejdsskadeforsikringen ikke.

-  Arbejdsskadeforsikringen er tegnet med udgangspunkt i det risikobillede, der gælder for den pågældende ansattes arbejdsfunktion i Danmark, og frivilligt arbejde i en krigszone er naturligt nok en helt anden risiko. Derfor er det vigtigt, at man som frivillig undersøger grundigt, hvad der gælder – og hvad der ikke gælder, hvis man rejser ind i Ukraine, siger chefkonsulent Anja Lintrup Sørensen.

Mere om forsikringer og krigen i Ukraine her:

Rådgivning og nyt om situationen i Ukraine - F&P (fogp.dk)

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon 41 91 91 03

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.5.2022 13:57:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvilken forsikring der dækker, hvis en legekammerat er på besøg og kommer til skade på trampolinen? Hvordan indboforsikringen dækker, hvis man har brug for genhusning? Og om man skal betale selvrisiko, hvis man påkører et rådyr?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum