Green Building Council

Fremtidens renoveringer skal være bæredygtige - vil du have indflydelse?

Del

Green Building Council Denmark inviterer personer med interesse for bæredygtig renovering af kontorbygninger til informationsmøder om ny DGNB standard

For virkelig at fremme bæredygtighed i Danmark, skal der fokuseres på det eksisterende byggeri.

En stor del af bygningsmassen skal i de kommende år renoveres, og Green Building Council vil gerne være med til at sørge for, at det bliver gjort med et bæredygtigt fokus.

Green Building Council ønsker at igangsætte en dansk tilpasning af DGNBs tyske bæredygtighedskriterier for eksisterende kontorer. Processen planlægges til at køre i resten af 2015 og starten af 2016. De ændringer, der skal foretages, kræver organisering og indsamling af input fra fagpersoner med viden om renovering generelt samt drift og vedligehold.

Til dette formål etablerer vi teknikgrupper, hvor deltagerne ved et møde giver deres faglige input til den danske version af bæredygtighedsordningen.

I den anledning inviterer vi til informationsmøder i København og Aarhus. Vi vil på møderne kort præsentere tilgangen, samt forventningerne til arbejdsindsatsen i forhold til tilpasningsprocessen, og hvad man personligt får ud af at deltage i en teknikgruppe.

Mødet i København afholdes:

Tirsdag den 16. juni 2015 kl.15.30 – 17.00

KLP, Arne Jacobsens Allé 15-17, 2300 København S

Mødet i Aarhus afholdes:

Torsdag den 18. juni 2015 kl.10.00 – 11.30

COWI, Jens Chr. Skous Vej 9, 8000 Aarhus C

For at organisere forplejningen, bedes du melde tilbage senest den 12. juni 2015, hvis du ønsker at deltage i et af møderne. Tilmelding sendes til: rasmus.olsen@dk-gbc.dk

Har du ikke mulighed for at deltage i et af møderne, og ønsker nærmere information om muligheden for at deltage i tilpasningen, kan du sende en mail til mette.qvist@dk-gbc.dk

Vi glæder os til at se jer og til samarbejdet!

Nøgleord

Kontakter

Mette Qvist, CEO Falkoner Allé 7, 4. 2000 Frederiksberg tlf.: +45 3672 1020 Email mette.qvist@dk-gbc.dk

Billeder

Information om Green Building Council

Green Building Council
Green Building Council
Falkoner Allé 7, 4. sal
2000 Frederiksberg

3672 1020http://www.dk-gbc.dk/
Green Building Council Denmark er en non-profit organisation, hvis formål er at fremme bæredygtighed i byggebranchen ved at arbejde mod et fælles dansk certificeringssystem (DGNB) til måling af bæredygtighed for såvel bygninger som byområder. Fondsmidler fra bl.a. Realdania har muliggjort tilpasning af DGNB kriterierne til danske forhold. Green Building Council Denmark har i dag 226 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra Green Building Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Building Council

Nu kan din virksomhed løfte standarden for bæredygtighed i byggeriet25.11.2015 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Vi søger ejendomsselskaber, bygningsejere og rådgivere, der vil være med til at forløse det store potentiale for bæredygtighed i det eksisterende byggeri. I starten af 2016 igangsætter vi pilotfasen med den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. Her har din virksomhed eller organisation mulighed for at blive bæredygtighedscertificeret, og gå forrest i den bæredygtige udvikling.

DGNB introducerer nye certificeringskategorier22.10.2015 13:49:32 CEST | Pressemeddelelse

Green Building Council Denmark og DGNB fornyer kategorierne for certificering af bygninger og byområder. Som det højeste niveau introduceres nu platin. Kravene til et platincertifikat svarer nøjagtigt til de tidligere krav til et guldcertifikat. Ud over platin, vil nye bygninger fremover kunne opnå DGNB certifikatet guld og sølv. Green Building Council vil sørge for at fremsende nye plaketter og certifikater svarende til de nye kategorier til alle DGNB certificerede bygninger i Danmark.

Vær med til at sætte standarden for bæredygtighed i fremtidens skolebyggeri19.1.2015 11:16:13 CET | Pressemeddelelse

Står du foran renovering eller ombygning af en skole var det måske en god ide at overveje at få projektet bæredygtighedscertificeret. Green Building Council er netop på udkig efter skoler og institutioner, der vil deltage i de første pilotprojekter om bæredygtighedscertificering af undervisnings- og børneinstitutioner. Danske skoler og institutioner kæmper med dårligt indeklima. Koncentrationen af CO2 er stadig alt for højt i 60 procent af klasselokalerne. Det viser en nylig undersøgelse fra DTU, og ifølge professor George Clausen på DTU BYG, så vil et optimalt indeklima i de danske skoler øge elevernes indlæring med omkring 15%. Det betyder, at man vil kunne spare et år i folkeskolen - eller lære eleverne 15% mere på samme tid Men der er hjælp på vej til kommuner, der gerne vil sikre, at de kroner, der investeres i eksempelvis forbedringer af indeklima, også er givet godt ud. Den danske certificeringsvirksomhed Green Building Council (DK-GBC), der er støttet af et bredt udsnit af den