Fremtidens fødevarer i fokus på første internationale iFOOD-konference
Kunne du tænke dig at høre om forskningen i cellebaseret kød, vertical farming eller grønne proteiner? Er du interesseret i fødevarestruktur, produktudvikling eller fødevarerelateret sundhed? Vil du gerne vide mere om forbrugernes digitale interaktion med mad eller Instagram-fænomenet ”food porn”?
Så kan du komme med, når Aarhus Universitets Center for Innovativ Fødevareforskning, iFOOD, afholder sin første internationale forskningskonference den 1. og 2. februar 2021. Konferencen foregår online, det er gratis at deltage, og alle interesserede er velkomne.
Professor Milena Corredig er centerleder for iFOOD og initiativtager til konferencen:
- iFOOD er et tværfagligt center, der favner mange forskellige aspekter af den innovative fødevareforskning på Aarhus Universitet. Med iFOOD-konferencen vil vi gerne skabe opmærksomhed omkring forskningen. Ved at præsentere de nyeste resultater, projekter og teknologier, håber vi på at kunne inspirere forskere, studerende, virksomheder eller andre, der beskæftiger sig med fødevarer. Vi vil kort fortalt gerne have forskningen ud at leve.
- Det er en bred konference med et væld af spændende emner. Det er en betingelse for at skabe de mest innovative fødevareløsninger i hele værdikæden, at forskellige fagområder lærer af hinanden og samarbejder, og vi håber på at skabe grobund for nye samarbejder med afsæt i konferencen. Måske kan specialister i ét område blive nysgerrige på et andet område også? Det giver konferencen god mulighed for.
Du kan læse mere om konferencen, se programmet og tilmelde dig her
Konferencen foregår på engelsk.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Yderligere information
Kontakt
Centerleder, Centre for Innovative Food Research (iFOOD)
Professor Milena Corredig
Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Email: mc@food.au.dk - Telefon: 2271 913
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Dobbelt høst: Solpaneler og afgrøder kan dele mark – uden tab15.9.2025 06:04:00 CEST | Pressemeddelelse
Et dansk forsøg med lodrette, bifaciale solceller midt i korn- og kløvermarker viser, at landmænd kan høste både strøm og afgrøder på samme areal – og endda med større opbakning fra lokalbefolkningen end traditionelle solcelleparker.
Levende cement: Forskere laver bygninger om til energilager11.9.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Ved at blande energiproducerende mikroorganismer ind i cement, har forskere fra Aarhus Universitet skabt et levende superkondensator-materiale, der kan lagre strøm og endda gendanne sin kapacitet. Teknologien kan bane vej for selvforsynende bygninger og infrastruktur.
Nyt madmarked i Aarhus støtter lokale landbrug9.9.2025 13:30:31 CEST | Pressemeddelelse
Kan direkte handel mellem landmand og forbruger styrke lokalt landbrug? Aarhus Universitet undersøger nu en ny handelsmodel, initieret af frivillige, der kan gøre fødevarehandel mere nærværende og bæredygtig.
Kartoffelskimmel respekterer ikke markskel – derfor må hele erhvervet arbejde sammen8.9.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med udfasningen af 23 PFAS-sprøjtemidler står danske landmænd over for markante udfordringer. Ifølge professor Jørgen E. Olesen kræver løsningen en kombination af forebyggelse, nye teknologier og tæt samarbejde på tværs af erhvervet, hvor også økologien må tage del i ansvaret.
Forskere advarer: Dyrevelfærden risikerer at blive overset i jagten på klimamål2.9.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at klimaindsatser i landbruget kan have skjulte konsekvenser for dyrene – og peger på veje til at integrere dyrevelfærd i bæredygtighedsanalyser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum