Industriens Fond

Fremtiden sikret for Cyberlandsholdet

Del

Danmark har brug for at finde og dyrke de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed. Nu sikrer ny stor bevilling på 9,4 mio. kr. fra Industriens Fond, at Cyberlandsholdet og De Danske Cybermesterskaber fortsat kan bidrage til at flere vælger en karrievej inden for It-og cybersikkerhed.

Det ligger helt fast: Truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende, og samtidig bliver konsekvenserne af angreb og nedbrud større og større. Ifølge Center for Cybersikkerhed har alle virksomheder og organisationer i dag et akut behov for at beskytte deres systemer samt for at overvåge og løbende iværksætte nye tiltag til forebyggelse af cyberangreb. En af de største udfordringer i forhold til at bekæmpe cybertruslen er manglen på kvalificeret arbejdskraft.

- Danmark har brug for, at vi finder og dyrker de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed. Ved at fortsætte støtten til Cyberlandsholdet sætter vi på en kreativ måde fokus på emnet. Med Cyberlandsholdet skaber vi en bevægelse, der skal få flere unge til at interessere sig for at gøre Danmark og dansk erhvervsliv mere sikkert fremover ved at inspirere dem til at vælge uddannelser inden for IT- og cybersikkerhed, siger Malene Stidsen, programchef for Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram.

Den nye bevilling gør det muligt at udvide kredsen og få endnu flere unge med ombord, fortæller projektleder, landstræner og professor ved Aalborg Universitet Jens Myrup Pedersen:

- Sammen med Forsvarets Efterretningstjeneste og Center For Cybersikkerhed er vi nu seks universiteter, der står bag landsholdet. Det betyder også at vi kan trække på endnu flere kompetencer når det handler om at tilbyde konkurrencer og trænings-sessions i topklasse, siger han.

Han understreger samtidig, at selvom Cyberlandsholdet består af den absolutte elite, så henvender projektet sig til alle unge, der synes cybersikkerhed er spændende. Det sker gennem De Danske Cybermesterskaber, hvorigennem landsholdet bliver udtaget.

En større rekrutteringsbase for erhvervslivet og samfundet.

De Danske Cybermesterskaber blev afviklet første gang i 2021, som et pilotprojekt og efterfølgende fik Cyberlandsholdet en 5. plads ved de Europæiske Mesterskaber i Cybersikkerhed.

Det nye projekt sikrer at der kan bygges videre på de gode erfaringer, og at projektet opskaleres over de næste 3 år, hvor der også bliver en række nye indsatsområder. Bl.a. en målrettet indsats for at tiltrække flere piger til både mesterskaberne og landsholdet. Der er nemlig brug for at få alle talenter i spil for at kunne sikre den arbejdskraft som samfundet, erhvervslivet og ikke mindst det danske cyberforsvar har hårdt brug for, fortæller fg. chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Svend Larsen:

- Cyberlandsholdet har en stor værdi for FE og for alle andre, der arbejder målrettet og professionelt med cyberområdet. Gennem Cyberlandsholdet får vi både mulighed for at rekruttere nogle af landets dygtigste it-specialister, så vi kan styrke det danske cyberforsvar, men lige så vigtigt får vi vist de unge talenter, at der er en efterspørgsel efter deres viden og faglighed. På den baggrund er det en særdeles positiv nyhed, at Industriens Fond i dag har givet tilsagn til at sikre videreførelsen af Cyberlandsholdet indtil 2024 og dermed yde et vigtigt bidrag til at styrke det danske cyberforsvar.

 

Fakta:

Industriens Fond står bag Cyberlandsholdet og støtter med 9,4 mio. kr. Partnerskabskredsen består derudover af AAU, AU, DTU, CBS, ITU, SDU, Happy42 og Forsvarets Efterretningstjeneste.

De Danske Cybermesterskaber henvender sig til unge i alderen 15-25 år på erhvervs- og ungdomsuddannelserne, på videregående uddannelser, unge udenfor det formelle uddannelsessystem samt forældre og undervisere, der kan inspirere de unge til at deltage, og virksomheder og samfundsaktører med interesse i en fremtidig rekruttering af medarbejdere med cyberkompetencer.

Landsholdet består af 10 unge i aldersgruppen 15-25 år, hvoraf mindst 5 skal være juniorer (15-20 år). Holdet deltager hvert år i de Europæiske Mesterskaber i Cybersikkerhed, hvor der dystes i en lang række discipliner indenfor hacking og cybersikkerhed. Mesterskaberne afvikles næste gang i 2022 i Østrig.

Projektet er en del af Industriens Fonds omfattende Cybersikkerhedsprogram, som investeret over 130 mio. kr. til at styrke cybersikkerheden i Danmark. Programmet arbejder særligt på at gøre cybersikkerhed til et konkurrenceparameter for danske virksomheder ved at fremme udviklingen af nye og innovative cybersikkerhedsløsninger, herunder styrke cyberstartup-miljøet i Danmark. Læs mere på: www.cyberindsats.dk

Kontakt

Presse- og kommunikationschef Anders Brandtoft

Industriens Fond

Tlf. 31122743

Mail: ab@industriensfond.dk

Professor Jens Myrup Pedersen

Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

Telefon: 2184 7931

Mail: jens@es.aau.dk

Nøgleord

Billeder

Cyberlandsholdet opnåede en 5. plads ved EM tidligere på efteråret. Nu er støtten på plads, så landsholdet også kan konkurrere om EM-titlen de kommende år.
Cyberlandsholdet opnåede en 5. plads ved EM tidligere på efteråret. Nu er støtten på plads, så landsholdet også kan konkurrere om EM-titlen de kommende år.
Download

Information om Industriens Fond

Industriens Fond
Industriens Fond
Frederiksgade 17
1265 København K

+45 70 209 208http://www.industriensfond.dk/

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Ny innovations-hub skal skabe digital revolution i energisektoren22.3.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Elforsyningen skal være smartere, og der skal fart på udviklingen af digitale løsninger og forretningsmodeller, der er nødvendige for at nå i mål med den grønne omstilling. Det er målet i et nyt ambitiøst samarbejde på energiområdet, som Industriens Fond står bag. Øget digitalisering af energinettet giver samtidig store gevinster i form af en mere stabil energiforsyning og nye smarte løsninger til kunderne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum