Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Fremover kan du kun booke PCR-test 1 uge frem

Del

PCR-test skal kun benyttes, hvis du har symptomer, er nærkontakt eller er testet positiv med hurtigtest eller selvtest. Derfor vil det fremover kun være muligt at booke PCR-test en uge frem i tiden. Samtidig anbefales i øjeblikket, at nære kontakter kun PCR-testes på 4. dagen og i stedet hurtigtestes på 6. dagen.

Der er travlt i testcentrene og særligt på PCR-stederne, og der er en grænse for, hvor mange test man kan analysere om dagen. I takt med den stigende smitte har myndighederne derfor i den seneste tid justeret i anbefalinger til, hvornår du skal tage en PCR-test.

Vælg kun en PCR hvis:

  • Du har symptomer
  • Du er nærkontakt (4. dags-testen)
  • Du er testet positivt med en hurtigtest eller selvtest

Som konsekvens af testanbefalingerne og for at sikre flest mulige tider til de tre målgrupper, vil det derfor ikke længere være muligt at booke PCR-tider mere end 1 uge frem i tiden på coronaprøver.dk. Implementeringen af ændringen vil ske fra i dag, og tider som allerede er booket i systemet, vil ikke blive annulleret. Hvis du har booket tid til PCR-test, men kan nøjes med en hurtigtest eller selvtest, så annuller gerne din PCR-tid, for mange har behov for PCR-test i disse dage.

På grund af den store efterspørgsel på PCR-test i øjeblikket, anbefaler myndighederne nu, at nære kontakter kun PCR-testes på 4. dagen, og i stedet på 6. dagen bliver hurtigtestet.

I stedet for PCR, kan man benytte en hurtigtest eller en selvtest.

  • Vælg en hurtigtest, hvis du f.eks. har brug for et grønt coronapas
  • Vælg en selvtest, hvis du gerne vil tjekkes, men ikke falder inden for de overstående kategorier.

Find det nærmeste teststed på coronasmitte.dk

Læs Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer om nære kontakter

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Datavej 20
3460 Birkerød

+45 4516 1666https://sfos.dk/

Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Tidsbestilling for PCR-test genindføres11.11.2021 06:49:28 CET | Pressemeddelelse

Den stigende efterspørgsel på PCR-test og genetableringen af hurtigtest i hele landet gør, at landets PCR-teststeder nu justerer en række praktiske forhold for at sikre en bedre service til de mange borgere, som vil testes. Fremover skal alle igen bestille tid til en PCR-test, og det bliver ikke længere muligt at få en hurtigtest på et PCR-teststed. I stedet kan borgere med behov for hurtigtest bruge de private leverandører. Der er for nuværende cirka 100 hurtigteststeder og cirka 150 PCR-teststeder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum