Freja Ejendomme

Freja Ejendomme sætter politistation i Ribe og liebhaveri midt i Aarhus til salg

Del

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, sætter i dag to markante ejendomme til salg midt i Aarhus. Desuden har Freja Ejendomme for nylig sat en tidligere politistation i Ribe til salg, samt tre landejendomme i Vojens.

Studsgade 33, Aarhus
Studsgade 33, Aarhus

Freja Ejendomme har i dag sat to ejendomme til salg midt i Aarhus. De to ejendomme ligger i Latinerkvarteret tæt på Nørreport og har med andre ord en yderst central placering midt i Aarhus.

Dagens første ejendom ligger i Studsgade 33 og består af tre bygninger, hvoraf to af dem er sammenbygget. Bygning 1 er opført i 1847 og har hovedindgang fra Studsgade. Ejendommen er på 425 m² fordelt på to plan foruden tagetage. Bygning 2 er opført som bindingsværk i 1847 og er på 948 m² fordelt på to plan foruden tagetage. De to bygninger omkranser en lukket, brostensbelagt gård. Bygning 3 er opført i 1900, er fredet og har karakter af en produktionsbygning. Den er placeret i gården mellem Studsgade og Paradisgade og der er ikke direkte adgang mellem denne og de andre to bygninger. Denne bygning har et samlet erhvervsareal på 881 m² fordelt på to plan foruden tagetage.

Lige ved siden af finder man Paradisgade 4-6, dagens anden ejendom i Aarhus, som består af to sammenbyggede bygninger. Bygning 1 er opført i 1862 og er placeret mod Paradisgade. Bygningen er fordelt på to plan foruden kælder og tagetage og har et samlet erhvervsareal på 3.249 m² samt 800 m² kælder. Bygning 2 er opført i 1959 og er ligeledes fordelt på to plan foruden tagetage og har et samlet erhvervsareal på 581 m².

Freja Ejendomme har overtaget begge ejendomme fra Bygningsstyrelsen, og de er nu sat til salg via Colliers, Aarhus. De sælges i en budproces der varetages af Colliers og frist for at afgive et indikativt bud på en eller begge ejendomme er den 14. juni 2022.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme siger: ”Dagens to ejendomme i Aarhus er med denne størrelse og beliggenhed i Latinerkvarteret noget man ikke ser hver dag. Der er rigtig mange muligheder for fremtidig anvendelse og udover offentlige formål kunne man sagtens forestille sig en fremtidig anvendelse inden for eksempelvis boliger, kontor eller restaurant”.

Tidligere politistation i Danmarks ældste by

Ca. 150 km. syd for Aarhus finder man på Tangevej 4a i Danmarks ældste by, Ribe, dagens tredje ejendom. Her har Freja Ejendomme for nylig sat den tidligere politistation til salg. Ejendommen har en meget central beliggenhed i byen, tæt ved et boligkvarter samt indkøb og offentlig transport. Grundarealet er på 4.133 m2 og etagearealet er på ca. 1.677 m2. I gården findes desuden en bygning på 216 m2 der indeholder otte garager og fire disponible rum.

Freja Ejendomme har overtaget ejendommen fra Bygningsstyrelsen, og den er nu sat til salg via EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg. Fremtidige anvendelsesmuligheder inkluderer offentlige formål, og boliger eller kontorer kunne også være en mulighed.

Ydermere har Freja Ejendomme for nylig sat tre nye landejendomme til salg i Vojens ved Flyvestation Skrydstrup. Ejendommene er en del af de i alt ca. 120 ejendomme, hvor ejerne på grund af ankomsten af de nye F-35 kampfly til Flyvestation Skrydstrup har mulighed for enten at søge kontant kompensation, få lavet støjisolerende tiltag eller lade ejendommen frivilligt blive opkøbt af den danske stat.

De tre nye landejendomme Freja Ejendomme nu sætter til salg, stammer fra netop denne ordning, og udbydes på markedet via lokale ejendomsmæglere.

Landejendommen på Tørninglundvej 9 er på 38 ha, hvoraf de ca. 28,5 ha. er agerjord.

Landejendommene på Skaus Vej 9 og 10 sælges samlet med et areal på i alt 33,04 ha. hvoraf ca. 29,75 ha. er agerjord, som ligger samlet i et regulært areal, hvilket er bortforpagtet indtil 31. december i år. 

Ejendommen på Ribevej 65 er en planteavlsejendom på 90,64 ha. og sælges i en budproces der varetages af Lundgrens Advokatpartnerselskab. Frist for afgivelse af bindende bud er fastsat til onsdag den 1. juni 2022 kl. 14.00.

 

Læs mere om alle ejendommene på freja.biz.

Liste over de nye ejendomme:

Studsgade 33, 8000 Aarhus C

Paradisgade 4-6, 8000 Aarhus C

Tangevej 4a, 6760 Ribe

Tørninglundvej 9, 6500 Vojens

Skaus Vej 9+10, 6500 Vojens

Ribevej 65, 6500 Vojens

Fotokreditering: Esoft

Kontakter

Billeder

Studsgade 33, Aarhus
Studsgade 33, Aarhus
Download
Paradisgade 4-6, Aarhus
Paradisgade 4-6, Aarhus
Download
Tangevej 4a, Ribe
Tangevej 4a, Ribe
Download
Tørninglundvej 9, Vojens
Tørninglundvej 9, Vojens
Download

Information om Freja Ejendomme

Freja Ejendomme
Freja Ejendomme
Gl. Kongevej 60
1850 Frederiksberg C

http://Freja.biz

Fakta om Freja Ejendomme:

Freja Ejendomme udvikler og sælger statens og regionernes ejendomme. Vores portefølje består af meget forskellige ejendomme fordelt på land og by over hele Danmark - bl.a. fængsler, fredede byhuse, sygehuse, kaserner og større udviklingsarealer. Vi belyser og udvikler ejendomme med fokus på at finde ny anvendelse til glæde for både fremtidige brugere og det omkringliggende lokalmiljø. Freja Ejendomme A/S er et aktieselskab ejet af den danske stat. Derfor betaler vi hvert år et udbytte tilbage til staten.

Følg pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum