Danmarks Underholdningsorkester

Frederiksbergfonden og Danmarks Underholdningsorkester præsenterer "Frederiksberg Classic"

Del

Danmarks Underholdningsorkester og Frederiksbergfonden har indgået en treårig samarbejdsaftale, der tilbyder skolebørnene musikalske forløb og klassisk koncert i Konservatoriets Koncertsal.

Kan elever i 5. klasse skrive en raptekst om Mozart, der opføres til en koncert med Danmarks Underholdningsorkester i Musikkonservatoriets koncertsal på Rosenørns Allé? Ja! Det kan de, og det kommer omkring 3.000 elever i Frederiksbergs folkeskoler bl.a. til at beskæftige sig med som en del af musikundervisningen.

Frederiksbergfonden har støttet en ansøgning fra Danmarks Underholdningsorkester, der, med en ny pædagogisk tilgang og musikalske koncepter, vil indvie eleverne i den klassiske musik gennem et skolekoncert-samarbejde i de kommende år. Projektet er målrettet elever i 4.- 6. klasse og til 7.- 8. klasses musikvalgfagshold og består af både undervisningsmateriale, workshops med orkestrets pædagogiske instruktører og en afsluttende koncert i den smukke koncertsal på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Samarbejdet har til hensigt at introducere børn og unge for den klassiske musik, som i manges tilfælde ikke er en del af deres opvækst og samtidig gøre flere musiklærere fortrolige med at inkludere de store klassiske komponister i undervisningen.

Skolekoncert-samarbejdet skal dermed bidrage til en fællesskabsfølelse, dannelse og måske en blivende interesse for den klassiske musik.

Flettes sammen med orkestrets store koncerter
To af de kommende skolekoncertforløb på Frederiksberg knytter sig til nogle af Danmarks Underholdningsorkesters planlagte events. Efteråret byder bl.a. på en Brahms Marathon og her bliver en af dagene øremærket til en koncert for Frederiksbergs skolebørn. Danmarks Underholdningsorkester lancerer også en Haydn Festival, og igen bliver skolekoncertforløbet flettet ind som en del af begivenheden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danmarks Underholdningsorkester

Danmarks Underholdningsorkester
Danmarks Underholdningsorkester
Gammel Kongevej 11, 4.
1610 København V

https://underholdningsorkester.dk/

Danmarks Underholdningsorkester er ejet af musikerne og arbejder målrettet på at skabe engagerende oplevelser for børn og unge. Vi præsenterer inddragende koncertformater, gratis læring og inspirationsmateriale og et helt digitialt univers, hvor man kan møde Danmarks Underholdningsorkester på en sjov og lærerig måde.

  • Vi præsenterer gratis digitale musiktimer og komplet undervisningsmateriale
  • Vi tager ud på skolerne og arrangerer særlige koncert- og undervisningsforløb
  • Vi producerer podcast, videoer og masser af inspirerende materiale

Se mere på https://underholdningsorkester.dk/opdag-musikken/ 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Underholdningsorkester

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum