Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune åbner igen pulje til istandsættelse af bevaringsværdige bygninger

Del
De mange bevaringsværdige bygninger i Fredensborg Kommune spiller en stor rolle for kulturarven. Fredensborg Byråd har derfor afsat en støttepulje på 400.000 kr., som ejere kan søge om tilskud til at vedligeholde og istandsætte bevaringsværdige bygninger med.
Ejeren af dette  bevaringsværdige hus har tidligere fået  tilskud fra puljen til nyt stråtag.
Ejeren af dette bevaringsværdige hus har tidligere fået tilskud fra puljen til nyt stråtag.

Fra den 1. februar kan ejere af bevaringsværdige bygninger søge tilskud til istandsættelse og vedligeholdelse fra den særlige pulje, som byrådet har afsat i budgettet.

”Vi har heldigvis mange fine ældre bygninger overalt i kommunen, og de spiller en stor rolle i bevarelsen af vores kulturarv. Men ældre bygninger kan også være meget dyre at vedligeholde og istandsætte, og derfor har byrådet besluttet at oprette denne pulje, så vi i fællesskab kan bidrage til at bevare bygningerne og kulturarven”, siger Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget, og fortsætter:

”Puljen kan også ses som en løftestang til at gennemføre projekter, det ikke blot gavner den enkelte bevaringsværdige bygning og dennes husejer, men i mange tilfælde også hele det omkringliggende miljø. I den sammenhæng er det også interessant, at undersøgelser viser, at bevaringsværdige bygninger har en positiv afsmitning på huspriserne i hele området”.

Puljen søges via kommunens hjemmeside, hvor der offentliggøres et ansøgningsskema den 1. februar. Her kan man også læse mere om kriterierne for at søge og opnå støtte fra puljen som udgør 400.000 kr.

Fredensborg Kommune prioriterer også indsatsen for de bevaringsværdige bygninger på andre måder:

”Ud over den økonomiske støtte med denne pulje arbejder vi også for at beskytte vores bevaringsværdige bygninger gennem lokalplanerne og en konstruktiv dialog om de gamle bygningers muligheder og kvaliteter, når ejerne henvender sig til os med ønsker om at bygge nyt”, slutter Lars Simonsen.

Kontakter

Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Billeder

Ejeren af dette  bevaringsværdige hus har tidligere fået  tilskud fra puljen til nyt stråtag.
Ejeren af dette bevaringsværdige hus har tidligere fået tilskud fra puljen til nyt stråtag.
Download

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum