Fredensborg Kommune

Fredensborg by bliver endnu smukkere

Del

Byrådet har vedtaget den endelige plan for Fredensborg Bymidte. Dermed får hele området ved Kulturhuset, Bagerdammen, Langedammen og adgangen til slottet et tydeligt og grønt løft. Den nederste del af Jernbanegade mod Slotsgade får derudover en tiltrængt ny belægning.

Et grønt og sammenhængende område mellem Kulturhuset, Dr. Ingrids Anlæg og Bagerdammen, hvor både byens borgere og turister kan finde en rolig plet i de historiske omgivelser. Samtidig får børnene en ny kulturhistorisk inspireret legeplads ved Langedammen. Den udtjente asfalt på Jernbanegade udskiftes med en ny belægning, som passer til omgivelserne.

Det er hovedindholdet af den plan for Fredensborg – Den Grønne Slotsby - som byrådet nu har vedtaget.

”I byrådet har vi lagt stor vægt på, at området både bliver grønnere, smukkere og mere tilgængelig for alle aldersgrupper, så vi får mere liv og aktivitet i byen. Det sker bl.a. ved at Kulturhuset forbindes direkte til Dr. Ingrids Anlæg, så huset så at sige får en majestætisk forhave med nye stier og bænke. Derudover får Kulturhuset nye parkeringspladser med direkte og nem adgang til huset. Langedammen bliver indrettet med bl.a. legeplads og en mindre scene, så der fx også kan være kulturelle arrangementer udendørs”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen i forlængelse af byrådets beslutning den 2. september, og fortsætter:
”Jeg tror, alle er enige om, at denne del af Fredensborg længe har trængt til et løft. Men området er samtidig nok også det sted i kommunen, der er knyttet flest forventninger og følelser til. Det forklarer også, hvorfor processen har taget så lang tid. Jeg er derfor glad for, at byrådet nu har vedtaget en plan for området og jeg tvivler ikke på, at byens borgere – når anlægsfasen er overstået - bliver glade for dette løft af byens unikke område”.

Formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, uddyber:
”Der er ingen lette løsninger på de mange udfordringer og ønsker til bymidten, som er blevet rejst i løbet af processen. Vi har derfor lagt stor vægt på at inddrage alle interessenter undervejs og høre deres vurderinger. På den baggrund er jeg tilfreds med, at vi nu har vedtaget denne plan og jeg ser frem til at anlægsarbejdet går i gang”, siger Lars Simonsen og nævner parkeringssituationen som eksempel på, hvor planen er blevet justeret for at imødekomme en udtalt bekymring:
”Der er mange gange udtrykt bekymring om parkeringssituationen, når der nedlægges nogle af de nuværende parkeringspladser. Jeg er derfor tilfreds med, at der med denne plan både er fundet plads til flere handicap-pladser og p-pladser nær Kulturhuset, så der kun bliver 13 færre pladser tæt ved slottet end i dag. Samlet set er der fortsat mere end 500 p-pladser i bymidten til rådighed”.

Anlægsarbejdet forventes at begynde om ca. et år.
En eventuel ny belægning på den resterende del af Jernbanegade er udskudt og en ny beslutning herom sker tidligst i 2023.

Man kan læse mere om projektet på fredensborg.dk/slotsby

Det endelige færdigprojekterede projekt skal vedtages af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A) tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68

Billeder

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum