Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Frede står klar med gode råd: Værksted er åbent for alle

Del

Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej har to aftener om ugen åbent i Det Nye Træværksted, hvor Frede Poulsen hjælper brugerne med deres håndværksprojekter.

Frede (t.h.) og Kurt Madsen (t.v.) lægger slagplan for behandling af Kurts gamle bænk.
Frede (t.h.) og Kurt Madsen (t.v.) lægger slagplan for behandling af Kurts gamle bænk.

Haderslev: Nogle kommer for at få høvlet et stykke træ, andre for at dreje en figur eller et bordben. Der bliver lavet billedrammer og brætspil. Sågar et vildmarksbad er det blevet til. Det er kun fantasien, der sætter grænser for de projekter, folk kommer med.

Den 1. februar blev Frede Poulsen fastansat som ansvarlig for Det Nye Træværksted på Slesvigske Vognsamling på Simmerstedvej 1. Her står han klar til at hjælpe Haderslevs borgere med deres mange forskellige hobbyprojekter.

Frede blev uddannet møbelarkitekt ved arkitektskolen i Aarhus i 1999 og arbejdede som arkitekt i nogle år, inden han gik i lære som møbelsnedker, hvilket han afsluttede i 2006. Det, der rigtig interesserer ham, er kombinationen af smukt design og det gode håndværk. Blandt de steder, Frede tidligere har arbejdet, er den historiske virksomhed Marcussen & Søn i Aabenraa, der er kendt for kvaliteten af sine orgler til kirker i ind- og udland. Det er således ikke nyt for Frede at arbejde et sted, hvor godt håndværk og historie går hånd i hånd, som det gør i værkstederne på Vognsamlingen.

- Det er altid sjovt og spændende at se, hvilke projekter folk kommer med. Det er fedt at kunne hjælpe og se folk lykkes med deres projekter. Der er altid stor taknemmelighed, når man har hjulpet nogen, siger Frede.

En af dem, der bruger Det Nye Træværksted, er Kurt Madsen. Hans projekt er nedslibning og maling af en bænk. Den er også historisk, fortæller han, og peger på et stempel, der viser, at bænken oprindelig er lavet af indsatte hos Kriminalforsorgen Sønderjylland.

- Den skal være lysegrøn, har hun sagt, fortæller Kurt Madsen og afslører således, at han har nøje instruktioner med hjemmefra. Han stammer fra et snedkerhjem, men har selv arbejdet på kontor i HK.

Værkstederne på Slesvigske Vognsamling huser også Historie Haderslevs bevaringsværksted, hvor en gruppe pensionister restaurerer samlingens vogne og udfører andre opgaver, der kræver kendskab til gamle håndværksteknikker. Det er om onsdagen, og dem tager Frede sig også af. Når værkstederne er lukkede, gælder det vognsamlingens museumsudstillinger.

Frede er vokset op på Djursland, men har boet i Haderslev siden 1999. Her er hans tre børn vokset op, og hans kone arbejder i kommunens sprogcenter.

Fakta: Det Nye Træværksted er åbent tirsdag og torsdag fra 16 til 20.30. Det koster 20 kroner per gang. Et titurskort koster 160 kroner og et årskort koster 500 kroner.

Billeder

Frede (t.h.) og Kurt Madsen (t.v.) lægger slagplan for behandling af Kurts gamle bænk.
Frede (t.h.) og Kurt Madsen (t.v.) lægger slagplan for behandling af Kurts gamle bænk.
Download

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Det nye Træværksted kan bruges af alle, som selv vil i gang med et gør-det-selv projekt. Næsten ingen grænser for, hvad du selv eller med hjælp og støtte fra os kan få lavet. Vi kan tilbyde et stort og velindrettet værksted og mange værktøjer og maskiner, som må benyttes. Her kan arbejdes med træ, metal og meget andet.

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum