Hummel

Fra verdens bedste kvindelige håndboldspillere direkte til udsatte piger i Sierra Leone

Del

Josephine Touray fra HAND modtog 1300 håndboldsæt - resultatet af hummels CSR/Company Karma initiativ ved kvindernes håndbold VM i Japan.

Josephine Touray modtog på vegne af HAND de 1300 sæt håndboldtøj til pigerne i Sierra Leone
Josephine Touray modtog på vegne af HAND de 1300 sæt håndboldtøj til pigerne i Sierra Leone

Ved VM i håndbold for kvinder i Japan var hummel sponsor for ”Kampens Spiller”. Efter hver kamp uddelte man prisen, der i stedet for en kedelig pokal, bestod af to komplette holdsæt som ”Kampens Spiller” kunne give videre til udsatte piger i Sierra Leone via den danske organisation Handball For A New Destiny (HAND).

Det blev til 1300 komplette sæt håndboldudstyr (T-shirt, shorts, strømper) som hummel netop har kunnet overrække til tidligere landsholdsspiller og OL guldvinder Josephine Touray, der er projektleder i HAND.

Non-profit organisation med fokus på udsatte piger

”Det kan være svært at forestille sig et samfund, hvor piger ikke rigtig tæller og hvor dét at lade piger dyrke sport bliver set som regulært spild af tid, der kunne være brugt bedre på husligt arbejde. Ikke desto mindre er det tilfældet i Sierra Leone. Og netop derfor øger vi indsatsen for at aktivere piger i at spille håndbold” fortæller Josephine Touray.

“Vi oplever, at pigerne rigtig gerne vil deltage i de aktiviteter vi sætter i gang og at vi hele tiden er med til at rykke grænser og normer i positiv retning. Håndbold er fantastisk for os til at aktivere pigerne, da det er en meget lille sport i Sierra Leone, hvor fodbold er det helt store. Fodbolden er desværre også meget mandsdomineret – og derfor er netop håndbold en niche, som pigerne kan ”få lov” at have for sig selv."

Håndbold Danmark bakkede op med udstyr og begejstring.

Hele ideen til HAND blev skabt under en rejse til Sierra Leone i 2019, hvor Josephine oplevede, de vanskelige forhold pigerne har for at spille håndbold.

”I Sierra Leone mangler de ALT. Derfor lavede jeg under rejsen et lille opslag på Facebook, hvor jeg opfordrede håndbold Danmark til at bakke op om vores indsats for pigerne. Reaktionen var overvældende og via positivie initiativer fra håndboldklubber, foreninger og butikker fik vi samlet masser af brugt udstyr ind som blev sendt til Sierra Leone lige inden jul.”

”De 1300 sæt spritnyt håndboldtøj fra hummel kommer til at gøre en kæmpe forskel i Sierra Leone og er med til at give spillere og ledere den stolthed og holdfølelse som er vigtig for, at vi kan fortsætte kampen for pigernes rettigheder i landet".

Projektet en del af hummels fokus på FN’s Verdensmål

Hos hummel er man glad for at kunne kombinere sponsoratet af det Internationale Håndboldforbund og ”Kampens Spiller” ved kvindernes VM med en indsats for udsatte piger.

”I hummel arbejder vi med fokus på udvalgte FN’s Verdensmål, der er relevante for vores branche. Samarbejdet med HAND er et af flere projekter, der tager afsæt i verdensmål nr. 5: Opnå ligestilling mellem kønnene og styrke kvinders og pigers rettigheder og muligheder. Samarbejdet med HAND er vigtigt for os da organisationen har erfaring med at skabe projekter og positiv forandring i et udfordrende samfund som i Sierra Leone og HAND er derfor garrant for at hjælpen kommer pigerne direkte tilgode.", fortæller hummel CEO, Allan Vad Nielsen.

Af andre hummel projekter med afsæt i FN's Verdensmål nr. 5 kan nævnes samarbejde med organisationen GirlPower, fodboldprojekter for Syriske flygtningepiger i Jordan, støtte til udsatte piger i Indien og sponsorat af et pige-fodboldhold for immigranter og asylansøgere i New York.

Kontakter

Josephine Touray, HAND
Mobil: 91325265
Mail: josephine@fant.dk

Ulrik Feldskov Juul, hummel
Mobil: 24822472
Mail: ufj@hummel.dk

Billeder

Josephine Touray modtog på vegne af HAND de 1300 sæt håndboldtøj til pigerne i Sierra Leone
Josephine Touray modtog på vegne af HAND de 1300 sæt håndboldtøj til pigerne i Sierra Leone
Download
Josphine Touray under træning i Sierra Leone
Josphine Touray under træning i Sierra Leone
Download
Træningsforholdene i Sierra Leone er en udfordring.
Træningsforholdene i Sierra Leone er en udfordring.
Download
Træner Annie Friday og et af pigeholdene
Træner Annie Friday og et af pigeholdene
Download

Links

Information om Hummel

Hummel
Hummel
Balticagade 20
8000 Aarhus C

https://hummel.dk

Om HAND

HAND er en lillesøster til organisationen FANT - Fodbold For A New Tommorow - der har den olympiske guldvinder, Josephine Touray, som bestyrelsesmedlem og Project Manager. FANT er en humanitær organisation, der gennem oprettelse og drift af sportsforeninger skaber udvikling og forandring for børn og unge. HAND introducerer piger til håndbold - lærer pigerne om spillereglerne, uddeler håndboldudstyr og opretter håndboldklubber, hvor pigerne mødes regelmæssigt og på uformel vis bliver uddannet i demokratiske principper og menneskerettigheder. HAND tror på, at kvinders integration i håndbold kan være med til at ændre holdninger, liv og i sidste ende ændre verden. Overalt udelukkes piger fra sportsaktiviteter på grund af gamle fordomme, tro og normer. Håndbold er ikke en udbredt sport i det meste af verden, og vi har oplevet, hvordan det gør det lettere for pigerne at få tilladelse til at deltage, fordi sporten ikke allerede er tiltænkt drenge.

Målet med HAND-projektet 2020 er at:

- Introducere håndbold til 1000 piger i Sierra Leone
- Være vært for en størrehåndboldbegivenhed i hovedstaden Freetown i april 2020
- Oprette et pigehåndboldforbund i Sierra Leone for at fremme oprettelsen af kvindelige håndboldklubber over hele landet.
- Oprette partnerskaber mellem danske og Sierra Leonske virksomheder og organisationer for at bidrage til FN's udviklingsmål 5: Ligestilling og 3: God sundhed og velvære.

Om hummel

hummel er grundlagt i 1923 og et af verdens ældste sportsbrands. Virksomhedens kernemission er at gøre en positive forskel i verden med sport som omdrejningspunkt. hummel drives med afsæt i den særlige Company Karma filosofi og stræber mod at drive en profitabel forretning med en høj grad af social ansvarlighed. Hummel designer, producerer og markedsfører kvalitets sports- og fashionprodukter til både voksne og børn. hummel er privatejet og en del af Thornico Group.

Følg pressemeddelelser fra Hummel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hummel

Målmænd uden hænder og markspillere med kun ét ben finder glæde og stolthed ved fodbold.3.12.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

"Du bliver rørt i hjertet, når du ser os spille fodbold!". Sådan fortæller lederen fra fodboldholdet Flying Star Amputees med rette i den korte dokumentar "The Impossible Team", der har premiere her på FN's Internationale Handicap dag. Filmen følger den forhenværende professionelle fodboldspiller Jonathan Richter's rejse til Sierra Leone i rollen som ny ambassadør for holdet, der består af ofre for borgerkrigen. Mange fik - som målmanden Ibrahim på billedet - lemmer amputeret af oprørssoldater, der brugte barbariske metoder for at skabe skræk og rædsel.

Aktiv støtte til kamp for udsatte pigers rettigheder11.10.2019 07:00:00 CESTPressemeddelelse

I anledning af FN’s Internationale ”Pigernes Dag” den 11. oktober er hummel glad for at kunne præsentere en række aktuelle initiativer i kampen for verdens udsatte piger. Vi arbejder med afsæt i FN’s verdensmål nr. 5 ”Ligestilling mellem kønnene” og har en lang tradition for at støtte op om initiativer, der dels giver piger mulighed for at dyrke sport – dels sætter fokus på pigernes rettigheder i de respektive lande.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum