PwC

Fra pioner til global markedsleder: Visionær ejer vinder Årets Ejerleder 2021 på Fyn

Del

Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 på Fyn. Ejerlederen har været med til at etablere Autorola Group Holding og står nu i spidsen for en succesfuld international virksomhed med datterselskaber i 19 lande. Prisen fik han overrakt ved en velbesøgt regionskåring i Nature Energy Park i Odense.

Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S er Årets Ejerleder på Fyn 2021
Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S er Årets Ejerleder på Fyn 2021

Peter Grøftehauge er ejerlederen bag Autorola Group Holding A/S, der har hovedsæde i Odense. Virksomheden er i dag global markedsleder indenfor online-marketing og it-løsninger til autobranchen vedrørende salg af brugte biler og håndtering af store bilflåder. Peter Grøftehauge vinder prisen som Årets Ejerleder 2021 på Fyn for at være en ejerleder, der innovativt og visionært har skabt en succesfuld international virksomhed.

“Peter er en ejerleder, som tør at gå forrest. Han er visionær og ikke bange for at investere store summer i det, han tror på. Han troede på online-salg og digitalisering før mange andre, og det har givet en stor konkurrencefordel nu. Den vedholdende tro på at drive virksomhed online har været fundamentet for hans succes, der fortjener anerkendelse,” siger Mikael Johansen, partner i PwC i Odense, og tilføjer:

”Derudover er Peter en ejerleder, som forstår at prioritere sine medarbejdere. Han er bevidst om, at det kræver gode medarbejderforhold, hvis han skal kunne tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere. Gode medarbejdere er en afgørende faktor, hvis man som ejerleder har ambitioner om at være bedre end konkurrenterne, og de ambitioner har Peter.”

Udvikling og tillid
I Autorola Group Holding udgør udvikling en stor del af kulturen. Virksomheden har en stor udviklingsafdeling, som skal være med til at optimere processer ved salg af biler, transport og flådehåndtering. Virksomheden bruger derudover også en stor del af indtjeningen på softwareudvikling. 

”Peter Grøftehauge har fokus på udvikling og fremdriftinvesterer bl.a. betydelige ressourcer i udvikling af software. Han er en ejerleder med ambitioner, der stadig ser et stort vækstpotentiale foran sig, på trods af at virksomheden allerede er tilstede i adskillige lande,” fortæller Lars Holm, centerdirektør i Nykredit i Odense.

Hos Dansk Erhverv er man heller ikke i tvivl om, at Peter Grøftehauge er den rette vinder af Årets Ejerleder 2021 på Fyn:

Som ejerleder er Peter Grøftehauge synlig og forstår vigtigheden af et godt team. Han uddelegerer ansvar og opgaver til sine medarbejdere. Han er en leder, som udviser mod og en klar retning, og det har været med til at gøre Autorola Group Holding til en yderst succesfuld forretning,”siger Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv.

Fakta om Autorola Group Holding A/S (Odense)
Peter Grøftehauge startede Autocom.dk med sin bror, Mads Grøftehauge, tilbage i 2001 og var dengang en af pionererne indenfor online bilauktioner i Europa. Siden 2001 er det gået stærkt, og nu står ejerlederen i spidsen for en global virksomhed med ca. 475 medarbejdere under navnet Autorola, som findes i 19 lande på tværs af Europa, Nordamerika, Latinamerika og Asien. Autorola er opdelt i tre globale forretningsenheder, Solutions, Marketplace og Indicata. Solutions er kundetilpassede løsninger til flådehåndtering for bilproducenter, banker og leasingselskaber. Marketplace består af online-auktioner for bilproducenter, leasingselskaber og private, mens Indicata er en business intelligence og software til markedsindsigt til håndtering af brugtvognslagre.

De stærke konkurrenter: 

Thomas Skouenborg Bentsen fra PIT Hegn A/S (Ringe)
Thomas Skouenborg Bentsen er en enestående leder, som tidligt i karrieren udmærkede sig, da han som 29-årig blev adm. direktør for Kompan i Norden. I dag er Thomas ejerleder for PIT Hegn – også her er det lykkedes at vækste ca. 100 % på toplinjen. Thomas har transformeret en ustabil forretning med svingende resultater til en overskudsgivende forretning med stabil vækst på bundlinjen. Væksten er tilvejebragt ved organisk vækst og strategiske opkøb, og Thomas har skabt en succesfuld virksomhed og forventer fortsat yderligere vækst.

Ib, Jan og Tommy Andersen fra Alex Andersen Ølund A/S (Odense)
De tre brødre, Ib, Jan og Tommy, er ejerlederne fra Alex Andersen Ølund A/S. Siden den beskedne start i 1964 har virksomheden udviklet sig til at være en af Danmarks førende logistikvirksomheder med speciale i transport af blomster, frugt og grønt og andre temperaturfølsomme varer samt stykgods af enhver art. Båret af fremsynede investeringer og en styret vækst har de tre brødre i spidsen for virksomheden i dag formået at skabe en virksomhed, der er markedsledende i Norden og blandt de førende i Europa inden for blomstertransport og udsigt til en fortsat vækst.

Vinder af Årets Helt(inde) på Fyn 2021
Vinderen af Årets Heltinde på Fyn går til ejerlederen Camilla Haustrup Hermansen fra virksomheden Plus Pack i Odense. Ejerlederen har som grøn samfundsdebattør og forkæmper i flere år været med til at gøre en forskel. Som formand for klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi er Camilla Haustrup Hermansen samtidig med til at forme den politiske retning, ligesom hun er en pioneér inden for cirkulær omstilling i dansk erhvervsliv.

Kontakt
For yderligere information kontakt PR Manager Malene Billund fra PwC på mobil 5133 2378 eller pressekonsulent Rikke Gredsted Seidenfaden fra Nykredit på mobil 4455 1449 eller pressekonsulent Jesper Ingemann fra Dansk Erhverv på 2265 0941. 

Fakta om Årets Ejerleder 2021
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Tidligere landsvindere
2020 (særår uden vinder pga COVID-19), Michael Holm fra Systematic (2019) Bjarke Hansen fra Primo Tours A/S (2018), Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS (2017), Marie-Louise Bjerg fra Top Mountain Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Nøgleord

Billeder

Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S er Årets Ejerleder på Fyn 2021
Peter Grøftehauge fra Autorola Group Holding A/S er Årets Ejerleder på Fyn 2021
Download

Information om PwC

PwC
PwC
Strandvejen 44
2900 Hellerup

51332378https://www.pwc.dk/

Om PwC
I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.500 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi ca. 300.000 PwC'ere i 156 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

 

 

 

 

 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Danmark er skatte- og afgiftsmæssigt det mindst attraktive EMEA-land at drive virksomhed i9.12.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Danmark er det mindst attraktive land for private virksomheder og iværksættere, når det kommer til skatter og afgifter. Til gengæld har Danmark rammerne for teknologisk infrastruktur på plads og rangerer næsthøjest inden for den kategori. Det viser PwC’s første EMEA Private Business Heatmap, der rangerer 34 EMEA-landes forudsætninger for at fremme iværksætteri og drive virksomhed ud fra syv forskellige kategorier.

Tilliden i markedet for ejendomshandler er tilbage på niveauet fra før COVID-192.12.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Markant flere europæiske ejendomsledere mener, at erhvervstilliden vil stige i det kommende år, og tilliden i markedet for ejendomshandler er samtidig tilbage på niveauet fra før COVID-19. For andet år i træk indtager København en 18. plads på listen over Europas foretrukne byer til ejendomsinvesteringer i 2022. Det viser en ny rapport udgivet af PwC og Urban Land Institute (ULI).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum