Lidl Danmark

Fra Fyn til hele Danmark: Bryggeriet Vestfyen udvikler specialøl med Lidl

Del

For ti år siden var der ikke mange, der drak indian pale ale, brown ale og porter, men siden da er danskerne kommet efter det. I dag er cirka hver 10. øl, der bliver drukket, en specialøl. Derfor lancerer Lidl nu sin helt egen serie af specialøl, Karlens nordic craft beer, særligt udviklet af den anerkendte brygmester Christoph Behnke ved Bryggeriet Vestfyen. Øllene er netop landet i Lidl over hele landet.

Bryggeriet Vestfyen har netop lanceret fem nye specialøl eksklusivt i Lidl – ideelle til julemaden.
Bryggeriet Vestfyen har netop lanceret fem nye specialøl eksklusivt i Lidl – ideelle til julemaden.

Det fynske fadebur er betegnelsen for de mange fødevareproducenter grundlagt på Fyn, som sætter tradition og det gode håndværk forrest i alt, hvad de gør. Det gælder også Bryggeriet Vestfyen, som med mere end 130 år på bagen med stolthed leverer øl, sodavand og cider til hele landet. Nu kan man også finde fem forskellige specialøl i Lidl, som er udviklet eksklusivt til dagligvarekæden.

”Vores mission er at udbrede kendskabet hos forbrugerne til dansk produceret specialøl af høj kvalitet i tæt samarbejde med alle vores kunder, og det er samarbejdet med Lidl et glimrende eksempel på. Efter knap 12 måneders fælles eksperimenter og en lang række smagstest, har vi nu ramt noget, der både rimer på den høje standard, som altid er udgangspunktet, og nogle smage som vi tror, danskerne vil elske,” siger Thomas Hald Blouner, salgs- og marketingchef ved Bryggeriet Vestfyen.

Det er Brygmesteren Christoph Behnke, der har stået i spidsen for Lidls nye specialøl, og mange ølkendere vil muligvis også mene, at det er et kvalitetsstempel i sig selv, at netop Christoph Behnke har ledet udviklingen af Karlens nordic craft beer, da han har en helt særlig næse for smagsudvikling.

”Vi oplever en stor interesse blandt vores kunder for at udforske nye øl og i vores mangeårige samarbejde med Bryggeriet Vestfyen er vi aldrig i tvivl om, at vi ender et godt sted, da Vestfyen er drevet af kvalitet og passion. Det er derfor en stor fornøjelse hver eneste gang vi sammen udvikler nye produkter. Denne gang er det lykkedes os at skabe fem meget forskellige øl, så vi kan tilbyde noget for enhver smag til alle lejligheder,” siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør hos Lidl.

Lidls nye ølserie Karlens nordic craft beer består af fem specialøl. En brown ale der byder på en rig, maltet karakter, ligeligt mødt af fyldige ristede noter af kaffe og bitter chokolade, en klassisk porter med en dybde i både smag og aroma, en forfriskende og sprød ingefærøl, en ravfarvet ipa med en frisk og frugtig smag og dejlig blomsterduft og ikke mindst en økologisk lager med en behagelig frugtighed og smag af hyldeblomst.

For yderligere information, kontakt:

Morten Vestberg, kommunikationschef i Lidl, Morten.Vestberg@Lidl.dk eller tlf. +45 52 15 92 59

Karlens nordic craft beer faktaark

Serien består af fem nye specialøl, som koster 16,95 kr. stykket.

Karlens nordic craft brown ale

En brown ale der byder på duften af en rig maltet karakter, ligeligt mødt af fyldige ristede noter af kaffe og bitter chokolade. Øllens dybde og karakter gør den yderst velegnet til kraftige madretter fx sammen med en gryderet.

Øltype: Belgium double

Humletyper: German bittering

Gærtyper: Belgisk overgær

Serveringsgrader: 8 grader

Alk.: 6,5%

IBU: 20

Karlens nordic craft beer porter

En klassisk porter med dybde i både smag og aroma. Smagen er kompleks, rig, sød og maltet på samme tid. Øllet har lette ristede noter og et strejf af lakrids. Den fyldige smag gør den særdeles velegnet til fx BBQ og ekstra lagret ost.

Øltype: Baltic porter

Humletyper: German bittering

Gærtyper: Undergær

Serveringsgrader: 8 grader

Alk.: 7,9%

IBU: 40

Karlens nordic craft ginger beer

En forfriskende og sprød ingefærøl, der med sin prikkende ingefærsmag efterlader en behagelig varme i munden. Det perfekte match til sushi og fisk generelt.

Øltype: Alcoholic ginger beer

Humletyper: German bittering

Gærtyper: Engelsk undergær

Serveringsgrader: 6 grader

Alk.: 4%

IBU: 12

Karlens nordic craft india pale ale

En ravfarvet ipa, som byder på en frisk, frugtig og forfriskende sprød smag og en dejlig blomstret duft.

Karlens nordic craft india pale ale passer med sin friske og læskende smag perfekt til asiatiske krydrede retter.

Øltype: India pale ale

Humletyper: German bittering, citra, mosaic og styrian wolf

Gærtyper: Engelsk undergær

Serveringsgrader: 6 grader

Alk.: 5,5%

IBU: 45

Karlens nordic craft spring ale

En forfriskende lager med en behagelig frugtighed og smag af hyldeblomst. Den læskende smag passer perfekt til lette retter. Prøv den fx sammen med en dejlig stegt kylling eller en tomatsalat med mozzarella.

Øltype: Lager med hyldeblomst

Humletyper: German bittering, cascade

Gærtyper: Undergær

Serveringsgrader: 6 grader

Alk.: 4,6%

IBU: 16

Kontakter

Billeder

Bryggeriet Vestfyen har netop lanceret fem nye specialøl eksklusivt i Lidl – ideelle til julemaden.
Bryggeriet Vestfyen har netop lanceret fem nye specialøl eksklusivt i Lidl – ideelle til julemaden.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 133 butikker. 

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Danskerne donerede 10% mere pant i 2020: Danske Hospitalsklovne modtager rekordbeløb13.1.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Lidls kunder har i 2020 doneret rekordmeget pant med en stigning på 10 % i forhold til 2019. Donationen går til Danske Hospitalsklovnes arbejde med at gøre en forskel for indlagte børn og deres familier på de danske hospitaler og i børne- og ungepsykiatrien. Lidl har siden 2015 været hovedsponsor for Danske Hospitalsklovne og pantdonationerne i 2020 slår alle tidligere års donationer.

Dansk-Tysk Handelskammer kårer Lidl Danmark til German Company of the Year 2020: Lidl hjælper danske virksomheder til eksport på en milliard kroner15.12.2020 15:00:25 CETPressemeddelelse

Lidl Danmark skaber vækst og eksport for kædens danske leverandører til en værdi af cirka 200 millioner kroner, og eksporterer for cirka 800 millioner kroner via Lidls internationale netværk. Dansk-Tysk Handelskammer kårede Lidl Danmark til German Company of the Year 2020 i dag ved en online prisoverrækkelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum