Aalborg Universitet

Fra forskningsprojekt til iværksættereventyr

Del

Ph.d.-studerende Sahra-Josephine Hjorths forskningsprojekt gav hende ideen til en interaktiv e-læringsplatform målrettet unge. Det blev startskuddet til iværksættervirksomheden CanopyLAB, som netop har modtaget en millioninvestering til at udvikle en ny læringsplatform. Denne gang rettet mod erhvervslivet.

Sahra-Josephine Hjorth er ph.d.-studerende på Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet, men hun er også iværksætter og virksomhedsejer. Som led i sit forskningsprojekt omkring migrationsstrømme i det 19., 20. og 21. århundrede beskæftiger hun sig nemlig med, hvordan sociale medier kan give unge mennesker kompetencer til at blive aktive medborgere i deres lokalsamfund. Det gav hende under et forskningsophold i Australien ideen til at udvikle en ny e-læringsplatform.

- Jeg opdagede, at eksisterende e-læringsplatforme ikke formåede at skabe den form for læring, der er efterspurgt af unge i dag. Jeg talte derfor med Christian, som er grafisk designer, og han udviklede en platform, der er specifikt målrettet den såkaldte millenniumgeneration, som er unge født mellem 1982-2004. Vores mål er at fortælle de unge, at de i en alder af 14 kan være med til at ændre verden, forklarer hun.

Ny platform målrettet virksomheder
Det blev startskuddet til virksomheden CanopyLAB, som i dag har en interaktiv e-læringsplatform med over 5.000 brugere fra mere end 65 lande. Udgangspunktet er, at unge fra hele verden kan mødes i virtuelle klasseværelser med en mentor og samarbejde om cases og dele erfaringer i forhold til fx demokrati og aktuelle emner i samfundet, ligesom der også er mulighed for at tilegne sig ny viden om bl.a. opstart af virksomhed. Men en millioninvestering fra Business Angels i Danmark og USA sikrer nu, at de to iværksættere kan tage skridtet videre.

- Vi har det seneste halve år arbejdet hårdt på at udvikle en ny platform, der er tilpasset de behov, som virksomhederne har. Platformen giver medarbejdere mulighed for at tage onlinekurser udbudt af deres egne virksomheder, men også af andre virksomheder, institutioner og NGO’er, der anvender platformen. Kurserne fokuserer bl.a. på evnen til at samarbejde, lederskab, entreprenante færdigheder, problemløsning og tværkulturel kommunikation samt stresshåndtering og personlig fremtræden, siger Sahra-Josephine Hjorth.

Fakta:

- CanopyLAB blev stiftet i 2015 af ph.d.-studerende Sahra-Josephine Hjorth og grafisk designer Christian Skræm Juul Jensen

- Sarah-Josephine Hjorths ph.d.-studie gennemføres i samarbejde med Immigrationsmuseet i Farum og har fokus på migrationsstrømme i det 19., 20. og 21. århundrede

- CaonpyLAB har netop modtaget en millioninvestering fra Business Angels i Danmark og USA, hvilket er investorer med fokus på opstartsvirksomheder

- Den nye læringsplatform står klar til marts

- Læs mere på www.canopylab.com.

Kontakter

Sahra-Josephine Hjort på tlf.: 26 17 66 13 eller på e-mail: hjorth@cgs.aau.dk

Pressemedarbejder Susanne H. Knudsen på tlf.: 29 60 98 72 eller på e-mail: shk@hum.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Ny regnemodel for træbyggeriets potentiale i den grønne omstilling16.12.2020 09:41:17 CETPressemeddelelse

Byggeriet står for ikke mindre end 40 pct. af den samlede danske CO2-udledning. Over en bygnings totale levetid udgør emissioner fra konstruktion og byggematerialer 50-75% af dens samlede CO2-belastning. Flere undersøgelser viser, at brug af træ kan halvere udledningen. Et nyt gennemgribende forskningsprojekt på Instituttet BUILD på AAU skal udvikle regnemodellen og dokumentere træbyggeriets miljømæssige potentiale.

Ny undersøgelse: Ghettopakken kan skabe ny utryghed i de udsatte boligområder15.12.2020 08:05:00 CETPressemeddelelse

For de sårbare grupper i de udsatte boligområder opleves det ofte som voldsomt indgribende at skulle flytte fra sin bolig, og alene planerne om fysiske omdannelser i kvarteret øger utrygheden blandt mange af beboerne. Det er en af de tre foreløbige konklusioner fra en ny undersøgelse fra BUILD på Aalborg Universitet, der følger de menneskelige konsekvenser af Ghettopakkens massive fysiske omdannelser af boligområderne.

Forskere ved AAU har udviklet model, der kan forudsige, om corona-restriktioner virker11.12.2020 13:52:24 CETPressemeddelelse

Forskere fra Institut for Datalogi på Aalborg Universitet har udviklet en model, der kan forudsige, om bestemte corona-restriktioner virker. Udregninger viser, at Region Nordjylland ville have haft ca. 10.000 flere smittede over en to måneders periode, hvis der ikke var blevet lukket ned i november. Håbet er, at modellen kan hjælpe beslutningstagere med at træffe de rigtige beslutninger.

Stort dansk skoleudviklingsprogram afsluttet: Lærerne er blevet bedre til at samarbejde om eleverne til gavn for kerneopgaven og jobtilfredshed10.11.2020 10:44:33 CETPressemeddelelse

Lærernes samarbejde om eleverne er øget i de seneste fem år, og lærere, der samarbejder, oplever sig selv som mere kompetente og mere tilfredse med at være lærere. Det viser et nyt omfattende skole- og kompetenceudviklingsprogram, Program for Læringsledelse, som Aalborg Universitet og Center for Offentlig Kompetenceudvikling har gennemført i samarbejde med 13 danske kommuner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum