Aalborg Universitet

Fra forskningsprojekt til iværksættereventyr

Del

Ph.d.-studerende Sahra-Josephine Hjorths forskningsprojekt gav hende ideen til en interaktiv e-læringsplatform målrettet unge. Det blev startskuddet til iværksættervirksomheden CanopyLAB, som netop har modtaget en millioninvestering til at udvikle en ny læringsplatform. Denne gang rettet mod erhvervslivet.

Sahra-Josephine Hjorth er ph.d.-studerende på Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet, men hun er også iværksætter og virksomhedsejer. Som led i sit forskningsprojekt omkring migrationsstrømme i det 19., 20. og 21. århundrede beskæftiger hun sig nemlig med, hvordan sociale medier kan give unge mennesker kompetencer til at blive aktive medborgere i deres lokalsamfund. Det gav hende under et forskningsophold i Australien ideen til at udvikle en ny e-læringsplatform.

- Jeg opdagede, at eksisterende e-læringsplatforme ikke formåede at skabe den form for læring, der er efterspurgt af unge i dag. Jeg talte derfor med Christian, som er grafisk designer, og han udviklede en platform, der er specifikt målrettet den såkaldte millenniumgeneration, som er unge født mellem 1982-2004. Vores mål er at fortælle de unge, at de i en alder af 14 kan være med til at ændre verden, forklarer hun.

Ny platform målrettet virksomheder
Det blev startskuddet til virksomheden CanopyLAB, som i dag har en interaktiv e-læringsplatform med over 5.000 brugere fra mere end 65 lande. Udgangspunktet er, at unge fra hele verden kan mødes i virtuelle klasseværelser med en mentor og samarbejde om cases og dele erfaringer i forhold til fx demokrati og aktuelle emner i samfundet, ligesom der også er mulighed for at tilegne sig ny viden om bl.a. opstart af virksomhed. Men en millioninvestering fra Business Angels i Danmark og USA sikrer nu, at de to iværksættere kan tage skridtet videre.

- Vi har det seneste halve år arbejdet hårdt på at udvikle en ny platform, der er tilpasset de behov, som virksomhederne har. Platformen giver medarbejdere mulighed for at tage onlinekurser udbudt af deres egne virksomheder, men også af andre virksomheder, institutioner og NGO’er, der anvender platformen. Kurserne fokuserer bl.a. på evnen til at samarbejde, lederskab, entreprenante færdigheder, problemløsning og tværkulturel kommunikation samt stresshåndtering og personlig fremtræden, siger Sahra-Josephine Hjorth.

Fakta:

- CanopyLAB blev stiftet i 2015 af ph.d.-studerende Sahra-Josephine Hjorth og grafisk designer Christian Skræm Juul Jensen

- Sarah-Josephine Hjorths ph.d.-studie gennemføres i samarbejde med Immigrationsmuseet i Farum og har fokus på migrationsstrømme i det 19., 20. og 21. århundrede

- CaonpyLAB har netop modtaget en millioninvestering fra Business Angels i Danmark og USA, hvilket er investorer med fokus på opstartsvirksomheder

- Den nye læringsplatform står klar til marts

- Læs mere på www.canopylab.com.

Kontakter

Sahra-Josephine Hjort på tlf.: 26 17 66 13 eller på e-mail: hjorth@cgs.aau.dk

Pressemedarbejder Susanne H. Knudsen på tlf.: 29 60 98 72 eller på e-mail: shk@hum.aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Danske forskere bag international jagt på mikroplastens rejse3.9.2021 06:57:16 CEST | Pressemeddelelse

Forurening med plastik i verdenshavene er et af de hurtigst voksende miljøproblemer. En international forskningsgruppe med forskere fra Aalborg Universitet i spidsen har været på en omfattende rejse over polarcirklen for at samle data om mikroplasts i verdenshavene. Forskerne skal afklare, hvordan mikroplasten transporteres fra de tæt befolkede centrale dele af Europa til de tyndt befolkede arktiske områder.

Nordhavn bliver forsøgsområde for grøn deletransport2.9.2021 10:10:34 CEST | Pressemeddelelse

Den massive privatbilisme og trafik i de større byer skaber en øget klimabelastning, forurening, støj og trængsel. Resultatet er store samfundsøkonomiske tab. Instituttet BUILD på Aalborg Universitet står i spidsen for en forskningsgruppe, der med med støtte fra Innovationsfonden undersøger, hvordan hverdagens mobilitet ser ud. Målet er ny viden om fremtidens bæredygtige transport med deleløsninger. Nordhavn er udvalgt som et af forsøgsområderne.

Tom eller fyldt hverdag: Undersøgelse viser nye sider af unges overgange til voksenlivet28.6.2021 15:10:38 CEST | Pressemeddelelse

Mange unge fylder hverdagen helt op med arbejde, sport, venner og familiebesøg, når de flytter hjemmefra. Andre kæmper med ensomheden, når de endelig sidder alene i egen bolig. Det er blot nogle af de udfordringer, som et nyt forskningsprojekt fra Aalborg Universitet har afdækket. Her har forskere set nærmere på unges overgange til voksenlivet og forældrenes rolle i samme. I projektet er der udviklet en række frit tilgængelige materialer, som kan bruges til at hjælpe flere unge med at få en god overgang til voksenlivet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum