Forsikring & Pension

F&P: Reformregering lover godt for fremtidssikring af velfærd og klima

Del
Danmark står over for nogle massive problemer, hvor vi på én og samme tid skal levere på klimamål, fremtidssikre ældreplejen og sundhedsydelser og investeringer i Danmarks forsvar og sikkerhed. I den situation lover det politiske grundlag for Danmarks nye regering godt, vurderer F&P, som glæder sig over det stærke fokus på hurtigere klimahandling og nytænkning af velfærden.

- Vi står med nogle kæmpestore problemer i forhold til vores klima, vores velfærd og vores sundhed – og stort set intet økonomisk råderum. I den situation er det både historisk nyt og ualmindelig klogt, at vi får en ambitiøs reformregering i Danmark, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

Han glæder sig over, at regeringen vil reformere ældreplejen og nytænke vores sundhedssektor i partnerskab med offentlige og private aktører og velfærdsleverandører.

- Ældreplejen er ganske enkelt ikke bæredygtig i dag med udsigt til så mange flere plejekrævende ældre. Så det er klogt og rigtigt at sætte ældreplejen fri og invitere private investeringer og ideer indenfor i sundhedsteknologi, ældreboliger og meget mere. Her er vi som branche klar til at tænke med og finde gode løsninger, siger Kent Damsgaard.

Også regeringens fokus på hurtigere sagsbehandling og eksekvering af nye klimaprojekter og -investeringer er vigtigt og godt nyt. Det samme er den varslede nationale plan for klimatilpasning.

- Danmark kommer ikke i mål med vores klimamål, hvis vi ikke får sat markant skub i etableringen af nye grønne projekter. De konkrete projekter er der, og investeringerne er der, men sagsbehandlingstiderne har været en kæmpe barriere. Det er så vigtigt, at regeringen sætter tempo på udbygningen og forkorter sagsbehandlingen, siger Kent Damsgaard.

- Samtidig er vi nødt til at forholde os til de klimaforandringer, som allerede er sket og vil ske. De danske forsikringsselskaber har allerede stort fokus på hver dag at hjælpe danskerne med klimasikring og - skader, og vi står klar med ideer og viden, siger Kent Damsgaard.

Regeringen vil samtidig undgå overimplementering af EU-regler og unødigt bøvl. Det har længe været et stort ønske i forsikrings- og pensionsbranchen.

- Mængden af EU-regulering er på flere områder simpelthen ude af kontrol, og byrderne på erhvervslivet bliver kun større, når EU-reglerne bliver overimplementeret. Det er et vigtigt indsatsområde, som vi glæder os til at samarbejde om med en ny erhvervsminister, siger F&P’s adm. direktør.

Endelig vil regeringen fortsætte investeringer i digitalisering på tværs af den offentlige og private sektor.

- Danmark er bestemt et digitalt foregangsland, men det halter med den digitale sammenhæng på tværs af den offentlige sektor og private sektor. Her er der et kæmpe potentiale for at styrke den digitale sammenhæng, så borgerne kommer i centrum. Det oplever vi i dén grad et behov for i vores branche, så det glæder vi os over, siger Kent Damsgaard.

Kontakter

Nicolai Schacke, 24 24 04 02 / nis@fogp.dk

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikrings- og pensionsbranchen: Regering giver et godt afsæt for nyt og stærkt sundhedsvæsen28.3.2023 11:26:40 CEST | Pressemeddelelse

Danskernes kernevelfærd i sundhed skal sikres – og fremtidssikres. Samtidig skal vi sikre samspillet mellem offentlige og private aktører i sundhedsvæsnet. Derfor er det godt, at en kommission skal se fordomsfrit på en fremtidig organisering, som også indtænker en større inddragelse af private aktører. Forsikrings- og pensionsbranchen spiller allerede en central rolle for danskernes sundhed, og branchen glæder sig til at bidrage aktivt i arbejdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum