Røde Kors

Fotoudstilling: ’Krigens ansigt’ af Jakob Dall

Del

I hele oktober udstiller Røde Kors en række af den prisvindende, danske fotograf Jakob Dalls fotos fra Ukraine på taget af Røde Kors’ Frivillighus på Blegdamsvej 27, 2100 Kbh. Ø.

Udstillingen åbner den 5. oktober, kl. 16-18, hvor Jakob Dall deltager og fortæller om udstillingen.

Jakob Dall’s fotos fra Ukraine stammer fra to reportageture med Røde Kors i 2020 og 2022 og fortæller historien om de uskyldige mennesker, som krig altid går ud over. De civile. De mennesker, Røde Kors hjælper og har hjulpet i løbet af konflikten, der begyndte i 2014.

- Da jeg stod midt i Pervomaiske og kiggede rundt på byens mange totalt sønderbombede huse og så Lidya, Ekaterina og Grigorii i øjnene, kunne jeg kun forestille mig, hvilke rædsler de havde gennemgået. For hvordan må det være at gemme sig i et døgn i en vandtank under jorden, mens ens hus bliver beskudt og ødelagt. Hvordan er det at leve i uvished, om man overlever en dag, time, minut mere. For lige dernede af vejen, blot 300 meter væk var frontlinjen.

- Vi kan ikke forstå, men måske kan fotografierne give et lille indblik i, hvilken forfærdelig situation millioner af mennesker oplever lige nu. Vi må vise vores medmenneskelighed, sympati og støtte til mennesker i sådanne traumatiserende situationer. Og alt imens jeg fotograferede, kunne vi høre lyden af skud i det fjerne og forlod deres hverdag med krig, fortæller Jakob Dall.

Om fotografen Jakob Dall

Jakob Dall har vundet flere priser for sit arbejde: bl.a. i World Press Photo, Picture of the Year International (POYi) og den internationale EISA-pris for hans billedsprog om klimaændringer i Etiopien.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Nye tal om trængte børnefamilier er svært foruroligende: Hver fjerde har sprunget nødvendigt måltid til børnene over 6.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

En helt ny undersøgelse fra Røde Kors vidner om, at i forvejen udsatte børnefamilier i Danmark kæmper voldsomt med at få de økonomiske ender til at mødes og føler sig tvunget til at give afkald på basale behov som lægeordineret medicin, nødvendigt fodtøj og måltider til børnene. ”Stærkt alarmerende”, siger Ziga Friberg, chef for Røde Kors’ familieaktiviteter.

Masser af engagement: Frivillige hos Røde Kors bruger i gennemsnit 21 timer om måneden, viser ny analyse28.11.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kombinationen af at gøre en forskel for andre og bruge sine kompetencer er den primære drivkraft for, at næsten 40.000 frivillige i gennemsnit bruger 21 timer hos organisationen hver måned. ”Det viser, at civilsamfundet har rigtig mange ressourcer at bringe i spil, fx når det gælder nogle af fremtidens velfærdsopgaver”, siger national chef i Røde Kors i Danmark, Marie-Louise Gotholdt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum