Turbine Forlaget A/S

Fotobog dokumenterer livet i 1960’ernes København

Del

”København 1960’erne – Københavnernes historie fortalt i billeder” er titlen på bind to i den storslåede serie af flotte fotobøger, der fortæller Københavns historie årti for årti. Forfatter og tidligere museumsdirektør Lene Floris er redaktør på serien, der fortæller om drømme og hverdage i de københavnske hjem og arbejdspladser, om byens trafik, boliger og stormagasiner og meget andet, der gør København til København.

I 1960’erne er der fuld fart på udviklingen i København. Optimismen er stor, forbruget stiger, og nye byggerier kommer til. Men det er også et årti, hvor kontrasterne i københavnernes hverdag bliver tydeligere og større. Der er en verden til forskel på det liv, der føres i de små, saneringsmodne lejligheder og livet i de moderne boliger, hvor der i budgettet også er plads til bil og ferier. Forfatterholdet bag ”København – 1960’erne” har bestræbt sig på at få hele spektret med, så alle sociale grupper er repræsenteret i både ord og fotografier. Både brokvarterenes familier og den royale familie er med i bogen.

København 1960’erne præsenterer i fotografier og ledsagende tekster den store forandring, byen og befolkningen gennemgik i løbet af årtiet. Studenteroprøret, hippiebevægelsen, SAS Royal Hotel og Den Lille Havfrue, der mister hovedet. Kongeligt bryllup og Københavns 800 års byjubilæum. Forfatterne kommer vidt omkring i deres alsidige beskrivelse af livet i hovedstaden i de glade tressere.

Etnolog Lene Floris har redigeret bogen, og hun har også selv bidraget med tekster. Sammen med de øvrige forfattere og fagfolk har hun gennemgået flere tusind fotografier og udvalgt de bedste. Bogen bygger på ny kulturhistorisk viden og er skrevet af kompetente skribenter, der har stor viden om Københavns udvikling og kultur.

Forlagsredaktør Ole Sohn fortæller, at det har været en glæde at samarbejde med nogle af de førende forskere og formidlere af kulturhistorie om projektet med at fortælle københavnernes historie med fotos som omdrejningspunkt.

Fakta om bogen:

København 1960’erne. Københavnernes historie fortalt i billeder.

Forfatter: Lene Floris (red.)

Forlag: Turbine

ISBN: 9788740665246

Sidetal: 368

Vejl. pris: 349,95 kr.

Udkommer d. 7. oktober 2020

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum