Transportministeriet

Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen skal bygge på nyeste tal

Del

Der er behov for at genberegne blandt andet trafikprognosen på baggrund af det aftalen om Infrastrukturplan 2035. Dermed forsinkes forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland.

Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafikstyrelsen er i gang med forundersøgelsen af en mulig fast forbindelse over Kattegat. Efter planen skulle den være færdig ved årets udgang, men med den nyligt indgåede aftale om fremtidens investeringer i infrastruktur er der behov for at foretage genberegninger af trafikken. Der er derfor brug for mere tid til at færdiggøre forundersøgelsen, så den kan bygge på de mest opdaterede tal.

- Det er en helt naturlig konsekvens af de beslutninger, alle Folketingets partier blev enige om i juni. Flere projekter i infrastrukturplanen kan få betydning for den forventede trafik på en mulig fast forbindelse over Kattegat, og det er vi selvfølgelig nødt til at tage højde for i beregningerne. Der er tale om et meget stort projekt, og det er vigtigt, at vi har et solidt grundlag, så vi kan få en grundig diskussion af forbindelsen og i sidste ende træffe beslutning om fremtiden for projektet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

I forundersøgelsen undersøges både en ren vejforbindelse og en kombineret vej- og baneforbindelse. Det forventes at forundersøgelsen er færdig i løbet af foråret 2022.

Nøgleord

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum