Furesø Kommune

Forum for Mænds Sundhed: Furesø er guldkommune

Del

Hvert år kortlægger Forum for Mænds Sundhed kommunernes indsatser målrettet fædre. Sundhedsplejens fædrehold, Far-ambassadør og fokus på at fædre inddrages helt på lige fod med mødrene betyder, at Furesø Kommune udnævnes til guldkommune.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

"Vi har som kommune et stort ansvar for vordende og nybagte forældre og familiernes trivsel. Også for at støtte mændene i forældreskabet og i at blive engagerede og nærværende fædre. Det gælder ikke mindst nu, hvor de 11 ugers øremærkede barsel indføres om højest ni måneder. Sundhedsplejens indsats er årsagen til, at Furesø er udnævnt til guldkommune, og det er vi rigtig stolte af", fortæller Bettina Ugelvig Møller (A), formand for Udvalget for dagtilbud og familier.

For at styrke Furesøs indsats for fædrene har Sundhedsplejen en medarbejder, der er Far-ambassadør. Forum for Mænds Sundhed har etablereret et netværk af Far-ambassadører blandt sundhedsplejersker i 74 kommuner. De står i spidsen for, at fædre inddrages helt på lige fod med mødrene i Sundhedsplejens tilbud til familierne.

"I mange år har førstegangsfamilier haft stor glæde af at deltage i Familieliv Furesø. Her deltager begge forældre på et hold, hvor de lærer om livet som forældre, har mulighed for at udveksle erfaringer med andre nybagte familier og indgår i deres første familienetværk. Vi driver holdene i samarbejde med tværfaglige samarbejdspartnere og repræsentanter fra bank og advokathus", fortæller Susanne Dal Gravesen, ledende sundhedsplejerske i Sundhedsplejen.

Flergangsfædre kan deltage i Fædrehold. Her hjælper Sundhedsplejen med kontakten mellem fædrene, at finde en tovholderfar, og at holdet kommer godt i gang. Hun kan også give gode ideer til emner eller aktiviteter fx at de kan bruge Fars legestue i biblioteket i Farum Kulturhus.

Fakta

Forum for Mænds Sundhed offentliggør årligt en kortlægning af kommunernes indsatser for fædre, herunder tiltag der kan give en hjælpende hånd under fædrenes barsel. Kortlægningen viser, at:

  • 35 kommuner er ’farparate’ guldkommuner for deres flotte indsatser
  • 18 af kommunerne har ingen oplyste indsatser målrettet fædre
  • 79 af kommunerne har en eller flere målrettede indsatser for fædre

Se mere i vedhæftede pressemeddelelse fra Forum for Mænds Sundhed.

Mere om de aktiviteter, indsatser og tiltag der har resulteret i udnævnelsen:

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Video om far-ambassadør

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller (A)

Formand for Udvalg for dagtilbud og familier; Medlem af Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Næstformand af Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Tine GramVelfærdsdirektør

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse, Center for Børn og Voksne, Center for Sundhed og Seniorliv

Tlf:7235 4004tgr@furesoe.dk

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum