Erhvervsministeriet

Fortsat positiv udvikling i landdistrikterne

Del

Tallene fra de seneste års regionale- og landdistriktspolitiske redegørelser viser en grundlæggende positiv udvikling, og dette års redegørelse er ingen undtagelse.

Den positive udvikling kommer blandt andet til udtryk i stigende beskæftigelse og solid fremgang på boligmarkedet med vækst i antal solgte boliger over hele landet. Redegørelsen viser, at der i 91 ud af 98 kommuner er flere i job end for 3 år siden, og at 96 af kommunerne har en stigning i antal af bolighandler i samme periode.

”Områderne uden for de større byer i Danmark har vist en række positive tendenser gennem de seneste år. Og dagens redegørelse viser tydeligt, at den positive udvikling i landdistrikterne fortsætter”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Aktivitet i landdistrikterne er da også en høj prioritet for regeringen, som nu har gennemført mere end 110 af de over 120 initiativer fra udspillet Vækst og udvikling i hele Danmark.

”Det er glædeligt, at regeringen snart er i mål med initiativerne fra Vækst og udvikling i hele Danmark. Men den positive udvikling i landdistrikterne sker mange steder ikke lige så hurtigt som i de store byer. Og der er stadig områder, hvor væksten skal hjælpes lidt på vej, så det er attraktivt at bo og leve hele landet. Det er det, regeringen ønsker og arbejder hårdt for hver eneste dag”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Som opfølgning på Vækst og udvikling i hele Danmark har regeringen det seneste år indgået en række store politiske aftaler.

For eksempel aftalen om moderniseringen af planloven fra juni 2017, som giver kommuner, virksomheder og borgere bedre muligheder for at skabe vækst og udvikling. Samtidig med, at der fortsat værnes om et godt miljø og en righoldig natur.

Herudover nedsatte erhvervsminister Brian Mikkelsen i juli 2017 Udvalget for levedygtige landsbyer, der blandt andet blev bedt om at sætte fokus på landsbyernes fremtid. Udvalget har netop i april måned afleveret sine anbefalinger til regeringen, som regeringen nu vil følge op på.

Regeringen har desuden lanceret udspillet ”Bredbånd og mobil i digital topklasse – Fremtidens telepolitik for hele Danmark” med det mål at sikre bedre mobildækning på op mod 25.000 adresser. Regeringen ønsker desuden at forøge bredbåndspuljen og målrette den yderligere mod de tyndtbefolkede områder.

Endelig har regeringen som led i et ønske om et Danmark i bedre balance taget initiativ til at etablere yderligere mere end 4.000 statslige arbejdspladser og 10 nye uddannelsesstationer i hele landet.

For yderligere kontakt:

Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / divipe@em.dk

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum