Turbine Forlaget A/S

Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy

Del

På den danske vestkyst gemmer sig et vindblæst kulturfænomen: Cold Hawaii. Navnet dækker over en bestemt strækning, hvor folk flokkes til fra resten af Danmark og hele verden for at surfe. Selvom det ikke er noget, vi ellers har tradition for her i Danmark, så er vestkystens bølger trods stiv kuling yderst velegnede, og i en ny bog giver folk fra lokalområdet deres indblik i livet med den nordiske surfkultur.

Bogens forside viser en af de mange surfere, der holder af Vesterhavets vilde bølger.
Bogens forside viser en af de mange surfere, der holder af Vesterhavets vilde bølger.

Strækningen fra Agger til Hanstholm er helt speciel. Her ligger Cold Hawaii, som på mange måder adskiller sig fra alt, hvad vi normalt forbinder med surfkultur: her er er der ingen palmer eller bare overkroppe. Her er iskoldt vandt, vilde bølger og tykke våddragter. Selvom surferne har set mange strande og bølger rundt omkring i verden, så kommer de alligevel tilbage til Klitmøller, fordi dette område har noget helt specielt at byde på. I bogen Cold Hawaii – Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy har Signe Sigyn Christensen indsamlet 20 beretninger fra surfere, fotografer, ildsjæle og tilflyttere, som bor og arbejder i lokalområdet. De fortæller om den udvikling, stedet har gennemgået de sidste år, og hvordan det er at leve og bo så tæt på det temperamentsfulde Vesterhav.

Havet er en legeplads for alle generationer – unge som gamle – og en fællesnævner for kulturen og lokalmiljøet. Cold Hawaii har blandt andet en filmfestival og en HF med fag som surfing. Og i takt med at området ændrer sig, flytter flere fra byerne og til det eftertragtede område for at bo og leve.

”Resten af Danmark virker så kultiveret, pænt og komfortabelt, men herude ved Vestkysten er det elementerne, der bestemmer,” fortæller fotograf Jakob Gjerluff Ager. ”Alligevel er der den her gruppe af mennesker, der hellere vil bo her end noget andet sted i verden og ser det som den ultimative legeplads året rundt til trods for blæst, kulde og mørke vintre.”

Bogen blevet til med et ønske om at give tilbage til havet. Derfor går en stor del af overskuddet fra bogsalget til klimaorganisationer. ”Det var hele idéen med bogen fra start,” forklarer forfatter Signe Sigyn Christensen. ”At indsamle midler og give lidt tilbage til lokalmiljøets fællesnævner: havet.”

Signe Sigyn Christensen er uddannet designer fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole i København. Hun er selv opvokset tæt ved havet, og hendes passion for det nordiske landskab har formet hendes praksis som designer. Hun startede på bogen om Cold Hawaii i forbindelse med sit bachelor-projekt, og derfra voksede den. Billederne i bogen, som er taget af de lokale, supplerer de personlige beretninger, og sammen er de med til at fortælle historien om livet på vestkysten.

Fakta om bogen: 

Titel: COLD HAWAII – FORTÆLLINGER FRA DEN NORDISKE SURFKULTUR I THY
Forfatter: Signe Sigyn Christensen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740674095
Sidetal: 215
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 22. oktober 2021

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside viser en af de mange surfere, der holder af Vesterhavets vilde bølger.
Bogens forside viser en af de mange surfere, der holder af Vesterhavets vilde bølger.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Martin Grøndal serverer dåsemad af høj kvalitet11.11.2021 08:16:00 CET | Pressemeddelelse

Den tid, hvor konservering af madvarer primært tjente det formål at gemme mad til dårligere tider, er for længst forbi. I dag kan man finde dåser, der indeholder de lækreste delikatesser, hvis man finder de rigtige. Martin Grøndal har gjort fiskekonserves af god kvalitet til sin levevej, og med kogebogen Dåsemad viser han, hvor nemt det er at lave et yderst delikat måltid baseret på indholdet fra små tindåser.

De klassiske pålægssalater får nyt liv10.11.2021 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rugbrødsmadder er det suverænt mest spiste måltid i Danmark. Men på trods af hvor meget rugbrød vi spiser, så syntes Jean-Michel Grønnegård Deleuran, at der manglede noget godt pålæg. Det fik ham i 2019 til at skabe RØRT, som laver deres egne pålægssalater. Og nu er han klar med en bog, hvor han lærer alle, hvordan man kan pifte julefrokosten eller andre frokoster op med en god, hjemmerørt pålægssalat af friske råvarer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum