Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har sidste arbejdsdag i Region Hovedstaden
Soldater og redningsspecialister, som har hjulpet Region Hovedstaden i vaccinationsindsatsen siden starten af december, kan nu melde ’operation slut’. Mandag 3. januar er sidste arbejdsdag. Region Hovedstaden siger tak for hjælpen.

I november kom der for alvor fart på vaccinationerne i Region Hovedstaden. Sundhedsstyrelsen åbnede for vaccination af nye grupper, og på tre uger skød yderligere fire nye vaccinationscentre op i regionen, kulminerende med Øksnehallen som højkapacitetscenter 10. december.
Over jul og nytår er der blevet vaccineret på højtryk på skæve tidspunkter, f.eks. juleaftensdag, nytårsaftensdag og 1. januar. Det har kunnet lade sig gøre, bl.a. fordi 100 soldater og 8 redningsspecialister fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har bidraget til arbejdet siden starten af december.
De mange par hænder er nu klar til at melde ’opgaven afsluttet’ i Region Hovedstaden og vende tilbage til det arbejde og den uddannelse, de var i gang med, da samfundet kaldte på hjælp.
Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Akutberedskabet med ansvar for test og vaccine, har være glad for den ekstra hjælp i vaccinationscentrene:
- Det er gået utroligt hurtigt med at skalere vaccinationsindsatsen op til det niveau, vi er på i dag. Det havde aldrig kunnet lade sig gøre uden bidrog fra alle kanter af samfundet. Det har været fantastisk at se, hvordan mandskabet fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har kastet sig ud i at hjælpe os med vaccinationer, og er gået friskt til alle opgaver i centrene. Det har været en stor fornøjelse at samarbejde og det vil jeg gerne takke for, siger hun.
Allan Stenbye, sektionschef i Beredskabsstyrelsen og koordinator for både Forsvarets og Beredskabsstyrelsens støtte til Region Hovedstaden, mener, at opgaven i vaccinationscentrene har været en enestående mulighed for at bidrage, da samfundet kaldte på hjælp:
- Som beredskabsorganisation ligger det i vores DNA at træde til og hjælpe med at løse akutte og vigtige opgaver for samfundet. Jeg er stolt over, at vores mandskab tilsidesatte uddannelse og øvelser for at løfte med, selvom det har kostet på de områder. Jeg tror, at det har haft stor betydning for alle, der har deltaget, at vi åbenlyst har kunnet gøre en stor forskel, da Danmark rakte ud og kaldte på os, siger han.
Udover vaccination har Forsvaret og Beredskabsstyrelsen også hjulpet med f.eks. at observere borgere efter vaccination og hjulpet med praktiske opgaver, så sundhedspersonalet blev frigivet til at løse kerneopgaver.
Joel Adelgaard er soldat i Livgarden og en af dem, der efter grundig oplæring bl.a. har vaccineret i Amager Vaccinationscenter:
- Det har været noget helt andet at stå med en sprøjte i stedet for et gevær. Det har været meget anderledes i forhold til, hvad vi er vant til. Men vi er heldigvis omstillingsparate og er bare hoppet ud i det”, siger han, som nu skal tilbage i Livgarden og gøre sig klar til fremtiden, hvor han formentlig skal sendes ud på mission.
Fakta:
- Region Hovedstaden kan i dag vaccinere 330.000 borgere om uge. Vaccinationerne foregår både i regionens egne vaccinationscentre, samt via private aktører, praktiserende læger og via apoteker i hovedstaden – læs mere på https://bit.ly/3qoxbiQ
- Mød bl.a. Joel Adelgaard i filmen, som viser Forsvarets og Beredskabsstyrelsens indsats under coronaepidemien i landets regioner https://youtu.be/3rLbK8QB1ss
- Foto af Joel Adelgaard vedhæftet.
For yderligere kontakt Region Hovedstadens pressevagt på presse@regionh.dk
Billeder

Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Overskudsjord skal bruges til støjskærme langs motorvejen5.8.2022 10:45:49 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt projekt undersøger Region Hovedstaden sammen med DTU, Vejdirektoratet og tre private partnere om overskudsjord fra byggerier kan bruges til at bygge støjskærme langs motorveje og fungere som et bæredygtigt alternativ til traditionelle byggematerialer.
Regionen beder psykiatridirektør i Region Nord lede Task Force for afdækning af mistænktes forløb i psykiatrien4.8.2022 10:14:27 CEST | Pressemeddelelse
Lægefaglig direktør Tina Gram Larsen skal stå i spidsen for en dybdegående faglig afdækning af forløbet i Region Hovedstadens Psykiatri forud for skyderiet i Fields. Parallelt har psykiatrien iværksat en patientsikkerhedsanalyse af forløbet.
Bedre mulighed for akut tandlægehjælp på Bornholm i sommerferien8.7.2022 05:10:35 CEST | Pressemeddelelse
Bornholmerne og sommergæster på solskinsøen kan se frem til bedre adgang til akut tandlægehjælp i sommerferien. Region Hovedstaden og Region Hovedstadens Tandlægeforening har netop indgået en aftale om at udvide tandlægevagten på Bornholm i sommerugerne 29, 30 og 31, hvor antallet af gæster på øen giver et øget pres på øens tandlæger og på tandlægevagten på Bornholm.
Sundhedsministeriet og Region Hovedstaden iværksætter en faglig afdækning af formodet gerningsmands kontakt til psykiatrien5.7.2022 17:26:07 CEST | Pressemeddelelse
Efter skyderiet i Fields i søndags har Sundhedsministeriet og Region Hovedstaden aftalt, at regionen iværksætter en faglig afdækning af den formodede gerningsmands kontakt til psykiatrien for at sikre optimal læring af hændelsen.
En moderniseret fødeklinik, nye familierum og et afsnit for graviditet og tab indviet på Herlev Hospital28.6.2022 14:49:56 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden har afsat knap 20 mio. kr. til at forbedre forholdene på fødeafdelingen på Herlev Hospital. De nye fysiske rammer, som skal give mere ro til de fødende og bedre arbejdsmiljø for personalet, står nu klar efter en større ombygning, der blev sat i gang i begyndelsen af året.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum