Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Forsvaret inspirerer kvinder til en karriere i uniform

Del

På torsdag inviterer Forsvaret til National Inspirationsdag for kvinder på Flyvestationen Karup. Her får kvinderne mulighed for at snuse til livet i Forsvaret – en karrierevej, som markant flere kvinder i dag vælger i Region Midtjylland.

Der er åbent for alle kvinder over 18 år, når Flyvestationen Karup slår dørene op til National Inspirationsdag for kvinder d. 31. oktober. Her får kvinderne en forsmag på livet som soldat – de bliver iført uniform og camouflage og frokosten består selvfølgelig af feltrationer.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen, er det rigtig godt, at også kvinder har lyst til at trække i trøjen, hvis vi fortsat skal sikre et dygtigt og stærkt Forsvar.

”Det er vigtigt for Forsvaret at rekruttere bredt, så vi ikke går glip af en masse talent og samtidig sikrer mangfoldigheden den bedst mulige opgaveløsning,” siger Trine Bramsen.

Markant flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret

I Region Midtjylland er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med 32 procent siden 2014, og det vækker begejstring hos Forsvarets Personalestyrelse, der de seneste år har iværksat specifikke initiativer for at tiltrække flere kvinder og vise, at Forsvaret også er en attraktiv arbejdsplads for dem.

”Vi er rigtigt glade for, at så mange flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret. Det er for os et udtryk for, at interessen er der, men at mange kvinder måske har manglet mere viden om, hvad det vil sige at arbejde i Forsvaret. Foruden National Inspirationsdag er vi blandt andet også begyndt at invitere alle kvinder til Forsvarets Dag, når de fylder 18 år, og det er rart at se, at det har virket,” fortæller Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

En af de kvinder, der i dag arbejder i Forsvaret, er Sofie Viby Møller-Rasmussen. Hun er ansat som Konstabel i et specialkompagni under Ammunitionstjenesten.

”Det jeg elsker mest ved mit arbejde er, at jeg også kan få lov til at nørde mig ned i tingene. Jeg lærer nyt hele tiden, og jeg tror aldrig, at jeg kommer til et punkt, hvor jeg kan sige: ’Nu ved jeg alt!’”, fortæller hun og fortsætter: 

”Jeg er stolt af at arbejde i Forsvaret, og det er i virkeligheden en af de ting, der er vigtigst for mig. Jeg føler, at jeg gør en forskel, og samtidigt opdager jeg hver dag, at jeg kan meget mere, end jeg troede. Jeg har udviklet mig rigtigt meget som person og lærer hele tiden nye sider af mig selv, og det, synes jeg, er fedt!”, afslutter Sofie Viby Møller-Rasmussen.

På landsplan er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med knap 25 procent de sidste fire år og samtidig tager flere og flere kvinder i dag en værnepligtsuddannelse, som er første skridt mod en karriere i Forsvaret.

FAKTA

Udvikling i antallet af militært fastansatte kvinder inden for Forsvarskommandoens område samt de støttende styrelser (ekskl. Departementet, FE og BRS).

År

2014

2015

2016

2017

2018

Antal fastansatte kvinder i Region Midtjylland

285

320

336

348

376

Procentvis stigning i Region Midtjylland

 

12%

18%

22%

32%

År

2014

2015

2016

2017

2018

Antal fastansatte kvinder i hele landet

939

984

1.048

1.120

1.163

Procentvis stigning i hele landet

 

5%

12%

19%

24%

Der tages forbehold for en mindre usikkerhed i ovenstående tabeller, idet medarbejdere, der flytter region inden for samme år, tælles med i begge regioner.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Bisgaard, pressekontakt
Tlf.: 6126 0138
Mail: heidi.n@adviceas.dk

Billeder

Information om Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Lautruphøj 8
2750 Ballerup

7281 9000https://www2.forsvaret.dk/Pages/forside.aspx

Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) er overordnet ansvarlig for personaleområdet, herunder HR-driften i Forsvaret, Forsvarsministeriets departement, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse. 

Følg pressemeddelelser fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse