Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Forsvaret inspirerer kvinder til en karriere i uniform

Del

På fredag inviterer Forsvaret til National Inspirationsdag for kvinder på Aalborg Kaserner. Her får kvinderne mulighed for at snuse til livet i Forsvaret – en karrierevej, som flere kvinder i dag vælger i Region Nordjylland.

Der er åbent for alle kvinder over 18 år, når Aalborg Kaserner slår dørene op til National Inspirationsdag for kvinder d. 1. november. Her får kvinderne en forsmag på livet som soldat – de bliver iført uniform og camouflage og frokosten består selvfølgelig af feltrationer.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen, er det rigtig godt, at også kvinder har lyst til at trække i trøjen, hvis vi fortsat skal sikre et dygtigt og stærkt Forsvar.

”Det er vigtigt for Forsvaret at rekruttere bredt, så vi ikke går glip af en masse talent og samtidig sikrer mangfoldigheden den bedst mulige opgaveløsning,” siger Trine Bramsen.

Flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret

I Region Nordjylland er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med 17 procent siden 2014, og det vækker begejstring hos Forsvarets Personalestyrelse, der de seneste år har iværksat specifikke initiativer for at tiltrække flere kvinder og vise, at Forsvaret også er en attraktiv arbejdsplads for dem.

”Vi er rigtigt glade for, at så mange flere kvinder vælger en karriere i Forsvaret. Det er for os et udtryk for, at interessen er der, men at mange kvinder måske har manglet mere viden om, hvad det vil sige at arbejde i Forsvaret. Foruden National Inspirationsdag er vi blandt andet også begyndt at invitere alle kvinder til Forsvarets Dag, når de fylder 18 år, og det er rart at se, at det har virket,” fortæller Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

En af de kvinder, som i dag er ansat i Forsvaret, er 25-årige Lina Malikshahi, der til dagligt arbejder som Marineoverkonstabel i Søværnet. For Lina var der efter værnepligtsuddannelsen ikke nogen tvivl om, at hun ville gøre karriere i Forsvaret.

”Jeg har altid drømt om at gøre en forskel, og det synes jeg, at jeg kan gøre i Forsvaret. Især vores arbejde med fredsskabende missioner giver meget mening for mig. Jeg har altid gerne ville udfordre mig selv, og i Forsvaret kan jeg både bruge hovedet og kroppen på en måde, som jeg aldrig har prøvet før. På den måde er jeg havnet det helt rigtige sted,” fortæller Lina.

På landsplan er antallet af militært fastansatte kvinder i Forsvaret steget med knap 25 procent de sidste fire år og samtidig tager flere og flere kvinder i dag en værnepligtsuddannelse, som er første skridt mod en karriere i Forsvaret.

FAKTA

Udvikling i antallet af militært fastansatte kvinder inden for Forsvarskommandoens område samt de støttende styrelser (ekskl. Departementet, FE og BRS).

År

2014

2015

2016

2017

2018

Antal fastansatte kvinder i Region Nordjylland

215

219

243

255

252

Procentvis stigning i Region Nordjylland

 

2%

13%

19%

17%

År

2014

2015

2016

2017

2018

Antal fastansatte kvinder i hele landet

939

984

1.048

1.120

1.163

Procentvis stigning i hele landet

 

5%

12%

19%

24%

Der tages forbehold for en mindre usikkerhed i ovenstående tabeller, idet medarbejdere, der flytter region inden for samme år, tælles med i begge regioner.

Nøgleord

Kontakter

Heidi Bisgaard, pressekontakt
Tlf.: 6126 0138
Mail: heidi.n@adviceas.dk

Billeder

Information om Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Lautruphøj 8
2750 Ballerup

7281 9000https://www2.forsvaret.dk/Pages/forside.aspx

Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) er overordnet ansvarlig for personaleområdet, herunder HR-driften i Forsvaret, Forsvarsministeriets departement, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse. 

Følg pressemeddelelser fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse