Denmark SailGP Team

Første podieplads til det danske SailGP-hold

Del

Det danske SailGP hold indkasserede en tredjeplads på en hæsblæsende finaledag i Taranto. Det blev dermed også den bedste dag nogensinde for det danske hold, der med ROCKWOOL som hovedsponsor, sluttede på en samlet femteplads i det italienske Grand Prix.

SailGP_race_Taranto_2
SailGP_race_Taranto_2

”Det er et stort øjeblik for os som hold, og vi er meget tilfredse med vores præstationer i dag - resultatet er en validering af alle de beslutninger og det arbejde, vi udfører,” siger skipper for det danske SailGP hold, Nicolai Sehested.

Han fortsætter: ”Det sidste løb var en virkelig godt for os, da det var en tricky sejlads under vanskelige forhold. Men vi holdt hovedet koldt og holdt os til planen.”

”Vi var faktisk lidt skuffede over, at vi ikke sejlede bedre på dag 1, da vi rent faktisk kunne have udfordret den samlede podieplacering. Det vigtigste for os ved denne event er dog, at vi kan se forbedringer hele vejen rundt, og at vi sejler båden rigtig godt – holdet kører det stramt og laver en masse svære manøvrer uden fejl. ”

Det danske SailGP-hold tog også en fjerdeplads om søndagen og holdt kadencen i et ekstremt konkurrencedygtigt felt - et tydeligt tegn på holdets imponerende fremskridt - til trods for, at Sehesteds besætning er blandt ​​de nyeste i den globale liga.

Drilske forhold

På dag 2 vendte holdene tilbage til at have fuld besætning ombord, efter at SailGPs løbsafviklere på dag 1 havde reduceret antallet af besætningsmedlemmer grundet let vind.

Under de drilske forhold om lørdagen sejlede det danske hold sig til en syvende-, en femte- og en sjetteplads - mens USAs SailGP-hold dominerede og toppede tabellen i pausen under det allerførste SailGP italiensk farvand.

Men i et grusomt twist under den sidste og afgørende vinderen-tager-det-hele-sejlads, nosedivede det amerikanske SailGP-hold – under ledelse af Jimmy Spithill – og Nathan Outteridges japanske SailGP-hold tog sammen med den italienske stjerne Francesco Bruni ombord den samlede ære i Italien.

Knokler som samlet hold

Sehested afslører, at det danske hold planlægger at fastholde og udbygge deres momentum frem til næste SailGP-event i juli.

”Vi fortsætter med at arbejde som et hold - det er det, der er unikt ved os. Takket være ROCKWOOLs sponsorat er vi ikke kun et hold under de enkelte SailGP events. Vi er også et hold, der træner og holder sammen mellem de forskellige events. Når vi vender tilbage til Danmark, fortsætter debriefingen, og vi øver på GC32'eren og får forhåbentlig lidt mere tid på simulatoren,” forklarer Sehested.

”Alle de ting, vi gør på land, er med til at forbedre vores præstationer på vandet, og vi vil vende hver en sten for at forbedre os. Vi fortsætter med at lægge så mange timer som overhovedet muligt i båden. For et felt, der er så stærkt, som det vi ser i SailGP i år, får du ikke resultater, medmindre du lægger alle kræfter i."

Ser frem til Aarhus

Næste SailGP-aktion er den 17.-18. juli ved Plymouth Sail Grand Prix i Storbritannien. Herefter gælder det hjemmebane for det danske hold ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus den 20.- 21. august.

”Det bliver helt fantastisk at opleve hjemmestøtte fra vores danske fans - det betyder mere, end man tror,” tilføjer Sehested. ”Det kan godt være lidt ensomt, når man som nyt hold prøver at sejle op med de erfarne mandskaber. De er ikke lette at slå, så vi sætter stor pris på alle de positive kommentarer. De giver os en masse motivation og holder os i gang,” slutter Sehested

Den samlede stilling for Taranto SailGP

1: Japan SailGP Team - 10 point

2: Spain SailGP Team - 9 point

3: United States SailGP Team - 8 point

4: New Zealand SailGP Team - 7 point

5: Denmark SailGP Team præsenteret af ROCKWOOL - 6 point

6: Storbritannien SailGP Team - 5 point

7: France SailGP Team - 4 point

8: Australia SailGP Team - 3 point

Nøgleord

Kontakter

Billeder

SailGP_race_Taranto_2
SailGP_race_Taranto_2
Download
SailGP_race_Taranto_1
SailGP_race_Taranto_1
Download
SailGP_race_Taranto_3
SailGP_race_Taranto_3
Download

Information om Denmark SailGP Team

Denmark SailGP Team
Denmark SailGP TeamDet dansk-baserede C-25-firma ROCKWOOL Group er verdens førende inden for stenuldsløsninger med mere end 11.600 medarbejdere i 39 lande.

ROCKWOOL har indgået aftale om et tre-årigt partnerskab med SailGP, verdens hurtigste og mest tilskuervenlige kapsejlads i nogle af verdens mest ikoniske byer. Sponsoratet af SailGP og ROCKWOOL Copenhagen SailGP-kapsejlads er en enestående platform til at understøtte og udbygge den rolle, som ROCKWOOL spiller i forhold til sit engagement i bæredygtige løsninger og bekæmpelse af globale klimaændringer.

Følg pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Denmark SailGP Team