Growing Trees Network

Første Folkeskov på privatejet jord plantet!

Del

Det gør en forskel, når virksomheder og private lodsejere tager fælles ansvar og indgår aftale om at rejse nye Folkeskove. PLUS A/S har doneret 7.500 træer af i alt 14.000 træer til Danmarks første Folkeskov plantet på en privat lodsejers jord. Folkeskoven er beliggende ned til naturperlen Skærsø – en af Danmarks reneste søer.

Medarbejdere planter side om side med plantemaskinen
Medarbejdere planter side om side med plantemaskinen

Folkeskove på private lodsejeres jord er et nyt koncept, der giver private, virksomheder og andre organisationer mulighed for at donere træer til almennyttig skovrejsning med en stribe positive sideeffekter til gavn for naturen, samtidigt med at Folkeskoven optager CO2.

”PLUS A/S har ligesom mange andre virksomheder arbejdet med at indfri ambitiøse klimamål. Ved at kombinere andre energi- og CO2-besparende tiltag med plantning af Folkeskov opnår vi en effektiv og varig CO2-reducerende effekt, samtidigt med at vi er med til at forny træressourcer, som gennem mere end 80 år flittigt har indgået i vores produkter.Træ er en helt essentiel del af vores DNA hos PLUS. Derfor er samarbejdet med Growing Trees Network Foundation i vores øjne noget af det mest naturlige og meningsfyldte at investere i,” udtaler direktør Lars Højsgaard.

Folkeskovene får status af fredskov og understøtter derved målet i Danmarks Nationale Skovprogram om, at skovlandskaber dækker 25-27 % af landets areal inden udgangen af det 21. århundrede.

Hvis vi virkelig skal gøre en forskel for klimaet og få noget til at ske, er vi nødt til at tænke ud af boksen og skabe attraktive koncepter, der giver alle involverede parter et incitament til at rejse mere skov. Skærsø Folkeskov blev den første Folkeskov i Danmark plantet på en privat lodsejers jord. Vi oplever, at flere og flere af vores virksomhedskunder anvender donation af træer til nye Folkeskove til synliggørelse af deres arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling overfor medarbejdere, kunder og leverandører, for på den måde at involvere og inspirere. Med Folkeskove på private lodsejeres jord har vi skabt muligheden for, at virksomheder kan hjælpe til yderligere skovrejsning i Danmark.
Lodsejere, der ønsker at lægge jord til nye Folkeskove får et tilskud, der hjælper til etableringen af den ønskede skov, med en hurtig og effektiv behandling af ansøgning,”
udtaler CEO Kim Nielsen.

Hvad er en Folkeskov?
Folkeskov er en skov, hvor der er fokus på plantning af 20-25 hjemmehørende træarter. Ligger jorden over grundvandsmagasiner vil skoven, bæredygtigt drevet dvs. uden brug af sprøjtegifte, være med til at sikre rent drikkevand i fremtiden. Derudover understøtter Folkeskoven biodiversiteten samt skaber nye levesteder til dyr. En traditionel Folkeskov binder CO2 og har et gennemsnitligt CO2-optag på 1.200 tons CO2/ha over 100 år.

I Skærsø Folkeskov donerer Plus A/S 7.500 træer og Tommerup Heilskov 6.500 træer.

Folkeskovene på private lodsejeres jord er fra 1,5 ha (6.000 træer) og opefter, og virksomheder kan vælge at donere træer til en del af en skov eller til en hel skov.

  • Folkeskoven får fredsskovstatus og skal drives bæredygtigt i henhold til skovlovens principper.
  • Lodsejeren er forpligtet til at hegne for maksimal beskyttelse.
  • Der radrenses de første 2 år af skovens levetid for optimale vækstbetingelser.
  • Skovene projekteres og etableres af vores samarbejdspartner, Naturplant (www.naturplant.dk), der har mange års erfaring med at hjælpe private lodsejere med at realisere deres skovdrømme.

Nøgleord

Kontakter

Growing Trees Network Global ApS
Kim Nielsen, CEO

Mobil: 3113 0103
Mail: kim@growingtrees.dk
Hjemmeside: www.growingtrees.dk

PLUS A/S
Lars Højsgaard, Administrerende Direktør

Mobil: 51 34 12 93
Mail: lho@plus.dk
Hjemmeside: www.plus.dk

Billeder

Medarbejdere planter side om side med plantemaskinen
Medarbejdere planter side om side med plantemaskinen
Download
To medarbejdere fra PLUS hjælper til på Plantemaskinen
To medarbejdere fra PLUS hjælper til på Plantemaskinen
Download
Taler afholdes ved indvielsen
Taler afholdes ved indvielsen
Download
To medarbejder fra PLUS instrueres i  hvordan planterne skal håndteres på plantemaskinen
To medarbejder fra PLUS instrueres i hvordan planterne skal håndteres på plantemaskinen
Download
Der gøres klar til at synge  en sang ved indvielsen
Der gøres klar til at synge en sang ved indvielsen
Download
Medarbejdere igang med at plante
Medarbejdere igang med at plante
Download

Links

Information om Growing Trees Network

Growing Trees Network
Growing Trees Network
Norddigesvej 2, 1.th.
8240 Risskov

https://www.growingtrees.dk/

Growing Trees Network opererer som en non-profit organisation med at rejse midler fra privatpersoner, virksomheder og fonde til rejsning af Folkeskove og klimaskove i Danmark og udland - pt. Ghana, Kenye, Ecuador og Bolivia. I udlandet arbejde vi primært med danske samarbejdspartnere lokalt for at sikre størst mulig succes.

Sponsorerne findes i alle brancher og i alle størrelse fra ind- og udland. Fælles for dem er at de ønsker at gøre noget grønt og være med til at reducere CO2, beskytte vores rene drikkevand, genplante planeten, skabe mere biodiversitet og nye rekreative områder eller skabe bedre levevilkår lokalt.

Siden etableringen i 2013 har Growing Trees Network plantet 2.800.000 træer i Danmark fordelt på mere end 100 Folkeskove og mere end 60.000 træer i Kenya, Ghana, Bolivia og Ecuador. 

Private bidragsydere kan få skattefradrag op til kr. 17.000 i 2021. Virksomheder kan opnå CO2 ejerskab.

Se mere på www.growingtrees.dk

 

PLUS A/S er en dansk virksomhed, der i mere end 80 år har designet, udviklet og markedsført trendskabende produkter til have og uderum.

PLUS er i dag kendt for høj kvalitet og et stort udvalg inden for hegn, møbler, havehuse, legeredskaber og meget mere til den bevidste forbruger. ​Tilgangen til materialer og produktion har gennem de sidste 11 år været præget af bæredygtighed, og i dag er alle PLUS-produkter af træ FSC®-certificeret.

”Vi bruger træ – vi planter træer”.

Se mere på www.plus.dk.

 

Følg pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Growing Trees Network

Nu kan vi - publikum og fans - gøre en forskel, når vi går til koncerter og andre arrangementer9.5.2022 10:09:55 CEST | Pressemeddelelse

Det er ikke kun arrangørerne og musikerne, der skal gøre noget for miljøet og klimaet – vi, som gæster, får nu muligheden for at gøre noget vigtigt for vores kommende generationer via People United for Nature. People United for Nature er et helt nyt unikt fællesskab på tværs af aldre, kulturer, organisationer, miljø og grænser, der kan flytte os tættere på at nå FN's verdensmål - ikke mere snak og tvivl om hvordan, nu gør vi noget og handler.

Når blomster givet som gave også hjælper til plantning af nye Folkeskove28.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Kom og plant træer og buske den 29. april kl. 14-15.30 i Hørup Folkeskov. Tilplantning af Hørup Folkeskov sker lige nu syd for Slangerup Her i foråret plantes 130.000 træer og buske doneret af Interflora og deres kunder. Tilplantningen sker i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og skovrejsnings NGOén Growing Trees Network, hvor det er Interflora og deres blomster købende kunder, som har donerer træer og buske til Hørup Folkeskov. Jorden, der plantes på, er finansieret af Hovedstadens forsyningsselskab (HOFOR) som hjælp til sikring af fremtidigt rent drikkevand i København, og der må fremover ikke bruges pesticider eller andre miljøfremmede stoffer.

Tag familie, venner m.fl. med når vi sammen på Moder Jords Dag indvier Danmarks største Folkeskov i Horsens fredag d. 22. april kl. 16 – 17.3021.4.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den internationale Moder Jords Dag fejres d. 22. april for at minde os om, at jorden og dens økosystemer giver os liv og næring. I anledningen indvies i år Rugballegaard Folkeskov i Horsens. Med sine nyplantede 185.000 træer og en beliggenhed direkte op ad Åbjergskoven, Bygholm Sø og Bygholm Park, fordobles Rugballegård Skovs samlede størrelse af det store og meget varierede, bynære naturområde ved Bygholm Ådal.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum