Dansk Metal

Forslag om pensionsalder er retfærdigt og ansvarligt

Del

Dansk Metal bakker op om, at alle generationer får samme andel af livet på pension.

Pensionskommissionens forslag glæder Dansk Metals formand Claus Jensen.

”Det er en rigtig god idé, at kommissionen foreslår, at alle generationer får den samme andel af livet på pension. Det er klart, at når vi lever længere, så er der også behov for, at pensionsalderen stiger løbende, hvis vi skal have råd til velfærd i fremtiden. Men politikerne har altså strammet skruen lige lovligt hårdt – det er nødvendigt, at man finder en model, som ikke er for stram over for lønmodtagerne”, siger Claus Jensen.

Forslaget fra kommissionen betyder, at den finanspolitiske holdbarhed på de offentlige finanser svækkes fra 1,1 procent af BNP til 0,4 procent af BNP. De offentlige finanser vil således fortsat være overholdbare på trods af den lempeligere indeksering af pensionsalderen.

”Forslaget er både retfærdigt og økonomisk ansvarligt. Vi kommer ikke uden om, at pensionsalderen skal stige i et eller andet omfang, når vi bliver ældre – der skal jo være råd til, at børnene bliver passet og går i skole, mens forældrene går på arbejde. Men vi bør også få glæde af de ekstra år, vi lever, når arbejdslivet er slut. Det er lykkedes kommissionen at finde en fornuftig balance”, siger Claus Jensen.

Han opfordrer nu partierne i Folketinget til at indgå en bred aftale om danskernes pensionsalder.

”Lønmodtagerne har brug for tryghed og for at vide, hvornår de kan gå på pension. Det betyder rigtigt meget for den enkeltes økonomi, og hvordan man indretter sig. Derfor bør politikerne på Christiansborg gå sammen om at lave en bred aftale, som kan holde i mange år. Spørgsmålet om pensionsalderen er alt for vigtigt til politisk drilleri”, siger Claus Jensen.

Fakta

  • Pensionskommissionen har fremlagt sine anbefalinger til en mere lempelig indeksering af folkepensionsalderen fra 2045 og frem. Den anbefalede indeksering halverer de fremtidige forhøjelser af pensionsalderen og sikrer dermed, at alle generationer får den samme andel af livet på pension.
  • Med kommissionens forslag vil de offentlige finanser fortsat være overholdbare med 0,4 procent af BNP (ca. 8 mia). Den lempeligere indeksering træder først i kraft fra 2045, hvor vi begynder at have demografisk medvind på arbejdsmarkedet igen.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

Ny analyse: Danmark er ved at miste position som førende robotland18.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

På bare to år er Danmark faldet fra en 6. plads til en 12. plads, når det kommer til at være det land med flest industrirobotter per medarbejder i industrien. Det viser en ny analyse fra Dansk Metal. Det er et stort problem, for robotter er fremtiden for de danske produktionsvirksomheder, fordi de både kan frigøre medarbejdere fra slidsomt og ensformigt arbejde, ligesom de kan være en del af løsningen på den store mangel på arbejdskraft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum