Halsnæs Kommune

Forskøn Halsnæs med gode idéer

Del

Alle i Halsnæs Kommune opfordres til at komme med forslag til forskønnende tiltag fra Halsnæs' "Pæn Kommune"-pulje. Byrådet har øremærket 80.000 kr. af puljemidlerne til nye borgerforslag.

Bænke ved Krebsehullet.
Bænke ved Krebsehullet.
Formålet med Pæn Kommune-puljen er at forskønne Halsnæs Kommune og forbedre de rekreative oplevelser. 
 
Lokale initiativer kan give et løft i det enkelte lokalsamfund og dermed bidrage til at styrke stedets identitet og fysiske rammer.
 
Andre år er der for eksempel givet støtte til byrumsinventar, bænke og borde i rekreative områder og informationstavler flere steder i kommunen. 
 
"Vi bor i en skøn kommune med rekreative oplevelser, der venter lige uden for døren. Med puljen får borgerne en mulighed for at pege på områder, der kan trænge til et løft og bringe glæde og gavn til hele kommunen. Jeg håber derfor, at mange vil give deres besyv med, når vi skal til at fordele midlerne i "Pæn Kommune"-puljen," siger Anja Rosengreen, formand for Udvalget for Miljø og Plan. 
 
Byrådet har i år afsat i alt 750.000 kr. til forskellige forbedringer, der skal gøre Halsnæs til en pænere og mere oplevelsesrig kommune. Heraf er de 80.000 kr. afsat til den pulje, som borgerne nu kan komme med forslag til.
 
De øvrige midler afsættes til konkrete forbedringer, f.eks. nye bænke i Hundested, blomstrende rabatter, rekreative faciliteter i Vindås Mose, lyngpleje på Fyrrenæs, formidling i Kappelhøjkilen, beplantning ved svømmehallen samt forskønnelse af udvalgte grønne områder.
 
Sådan sender du forslag
Du sender dit forslag på e-mail til mail@halsnaes.dk - skriv "Pæn Kommune" i emnefeltet. 
Send dit forslag senest den 1. august 2020.
 
Hvad skal dit forslag indeholde?
  • Formålet med forslaget
  • Beskrivelse af forslaget
  • Tydelig angivelse af lokalitet f.eks. markeret på kort eller luftfoto
  • Kontaktoplysninger i tilfælde af eventuelle spørgsmål

Kriterier for tildeling af midler til projekter

  • Projektet skal udføres på kommunale arealer, der er offentligt tilgængelige
  • Projektet skal have en varig karakter og må ikke kræve hyppig vedligeholdelse
  • Der tilstræbes variation og geografisk fordeling rundt i kommunen, så forskellige målgrupper imødekommes
  • Det er kommunen, der står for udførelsen af projektet

Du finder ansøgningsskemaet ved at trykke på dette link.

Billeder

Bænke ved Krebsehullet.
Bænke ved Krebsehullet.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum