Forskningens Døgn på SDU klar med et stærkt program
Hvad sker der med et lig, hvis det skal i retsmedicinerens kyndige hænder? Var Christian d. 4. heksejæger? Og hvor stor betydning har naturvidenskaben i science fiction-film ifølge en fysiker og Jacob Stegelmann kendt fra DRs Troldspejlet?
Det er bare nogle af de ting, man kan blive klogere på til årets udgave af Forskningens Døgn på SDU. Det årlige arrangement vender tilbage i slutningen af april med et flot program med udgangspunkt i spændende forskning og viden.
Forskning former samfundet
SDU afholder Forskningens Døgn for 16. gang, og formålet er at fortælle om vigtigheden af videnskab og forskning. Det forklarer event- og kommunikationskoordinator fra SDU Mimo Antabi.
- For nogle er forskning måske en fjern størrelse, som bedrives bag lukkede døre, og som er svær at forholde sig til. Men forskning har jo en enorm betydning for udviklingen af vores samfund inden for mange forskellige områder. Derfor er Forskningens Døgn så vigtig: arrangementet giver os mulighed for at vise alle nysgerrige et lille udpluk af den forskning, der laves på SDU, og som er med til at forme vores fremtid.
De fleste aktiviteter foregår lørdag den 24. april, men der er også events den 23. og 29. april. Der er indslag for folk i alle aldre, som også omhandler alt fra droner og kommunalvalg til marsvineforskning og legeaktiviteter.
Stil dit Covid-19-spørgsmål til eksperterne
I år afholdes hele forskningens døgn online grundet corona-situationen, og netop pandemien sætter Forskningens Døgn også fokus på.
Det sker i den paneldebat, TV2 News-vært Gertrud Højlund er vært for. Her har alle mulighed for på forhånd at indsende spørgsmål til det skarpe ekspertpanel, som med udgangspunkt i spørgsmålene vil debattere coronavirussen lidt dybere.
Det fulde program kan ses på SDUs hjemmeside, hvorfra man også deltager i alle live-events og ser de forproducerede aktiviteter, der er tilgængelige lørdag den 24. april fra klokken 10:
https://www.sdu.dk/da/forskning/forskningsformidling/forskningensdoegn/sendeplan
Kontakter
Mimo AntabiKommunikations- og eventkoordinator
Tlf:65 50 40 72mantabi@sdu.dkInformation om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum