Sort/Hvid

Forskere og kunstnere går sammen om at skabe et nyt samfund

Del

Covid-19-pandemien og dens positive påvirkning på klimaudfordringerne afslører, at en ny samfundsforståelse er nødvendig. Kunstnerkollektivet The Other Eye of The Tiger bestående af blandt andre den kendte skuespiller Morten Hee Andersen, den prisbelønnede scenograf Ida Grarup og den svenske instruktør Henrik Grimbäck har samlet en gruppe forskere i et teaterprojekt, der skal give konkrete bud på, hvordan vi kan gentænke samfundet.

Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck

”Der er for megen tom snak i politik og for få radikale løsninger på presserende problemer som klimaudfordringerne. Nu lader vi kunsten tage os derhen, hvor vi ikke kan komme politisk” Henrik Grimbäck, instruktør

”Det her handler ikke om at fortælle publikum en interessant historie, det handler om at invitere publikum til at genoverveje vores samfund. Det er en anderledes rolle for mig som skuespiller” Morten Hee Andersen, skuespiller

Samarbejde med tre forskere
Kunstnerkollektivet The Other Eye of The Tiger (TOETT) har indgået samarbejde med tre forskere. Samarbejdet munder ud i teaterforestillingen NUL, der bliver et konkret scenarie for et nyt samfund efter en klimakatastrofe. På scenen møder man skuespiller Morten Hee Andersen. Han inviterer publikum ind i sin plan om at opbygge et helt nyt samfund uden at tage hensyn til partipolitiske restriktioner, EU-forordninger og langsommelige, demokratiske beslutningsprocesser.

NUL produceres i samarbejde mellem TOETT, Sort/Hvid og Teater Momentum. Forestillingen kan opleves på Sort/Hvid den 11. september – 3. oktober 2020 og efterfølgende på Teater Momentum i Odense fra den 15. januar – 10. februar 2021.

Nogle vil huske The Other Eye of The Tiger fra Martyrmuseum, som de skabte på Sort/Hvid i 2016 – et af dansk teaters mest omdiskuterede værker i nyere tid. Daværende Kulturminister Bertel Haarder var ude at fordømme udstillingen, der blev debatteret i både danske og udenlandske medier, lige fra CNN til Russisk radio til medier i Libanon, Israel, Frankrig m.fl.

Skuespiller i meget anderledes rolle
Mange kender skuespiller Morten Hee Andersen som blandt andet ondskaben selv i DR-tv-serien Fred til lands. De færreste ved, at Morten er en del af kollektivet The Other Eye of The Tiger. Her har han en helt anden rolle, end han har som skuespiller på andre produktioner. I TOETT er han både konceptudvikler og medforfatter til manuskriptet samt ham, der står på scenen for at få publikum til at gribe til handling.

Ikke flere zombiescenarier – nu ser vi fremad
”Forskerne har fået fuldkomment frie rammer for, hvor utopisk deres bidrag må være. Men det skulle være konkret. Det har været et krav, at de skulle forholde sig til, hvordan det kan realiseres. Vi er gået efter mindre snak, mere handling. Vi har ikke brug for at snakke mere om dommedag. Vi har brug for radikalt at gentænkte måden vores samfund er bygget op på. Vi har brug for at få gang i forestillingsevnen,” fortæller instruktør Henrik Grimbäck.

Via samarbejdet med forskere bygger forestillingen på aktuelle diskussioner, der foregår i fremtidsforskningen lige nu. På baggrund af disse bliver forestillingen et ud af mange mulige scenarier for en ny fremtid – et nyt samfund bygget op fra bunden. Forestillingen går helt ind til kernen og rejser spørgsmålstegn ved basale strukturer. Er landegrænser den eneste mulighed? Er privat ejendomsret bæredygtig? Er naturlig reproduktion den bedste måde at sikre fremtiden på?

NUL er den første forestilling på Sort/Hvid i sæson 2020/2021, hvor Sort/Hvid både findes på adressen i Kødbyen i København og på Teater Momentum i Odense. Sæsonen kalder vi ÅR NUL, og den er dedikeret til at genstarte den politiske fantasi.

FAKTA 

NUL er en samproduktion mellem TOETT, Sort/Hvid og Teater Momentum

Spilledatoer:
Sort/Hvid 11. september – 3. oktober 2020
Teater Momentum 15. januar – 10. februar 2021

Billetter: teaterbilletter.dk / 70 70 74 94 / billet@sort-hvid.dk

Læs mere på https://www.sort-hvid.dk/projekt/nul/

HOLDET BAG
Koncept af The Other Eye of the Tiger (TOETT)

TOETT består af: 
Skuespiller Morten Hee Andersen (på Teater Momentum: Mathias Skov Rahbæk)
Instruktør Henrik Grimbäck
Scenograf Ida Grarup 
Lysdesigner Súni Joensen
Lyddesigner Viktor Dahl
Lyddesignkonsulent Asger Kudahl
Forestillingsleder Mia-Luise Heide
Desuden dramaturg Miriam Frandsen 

OM TOETT
Bag forestillingen NUL står kunstnerkollektivet The Other Eye of the Tiger (TOETT), der tidligere har skabt Martyrmuseum på Sort/Hvid – et af dansk teaters mest omdiskuterede værker i nyere tid. TOETT samarbejder på tværs af kunstneriske fagligheder og skaber værker, som på én og samme tid er scenekunst, billedkunst og installationer. Deres værker kan beskrives som visuelle helhedsuniverser, hvor hele rummet inddrages, inklusiv publikum.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download
Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download
Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download
Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download
Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download
Foto af Henrik Grimbäck
Foto af Henrik Grimbäck
Download

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum