Novo Nordisk Fonden

Forskere modtager 300 mio. kr. – deres projekter skal tackle nogle af verdens største sundhedsproblemer

Del

Fem forskere ved Rigshospitalet, Københavns Universitet og DTU har modtaget hver 60 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til ambitiøse projekter, der adresserer globale udfordringer inden for sundhed eller teknologi.

Hvordan forbedrer vi behandling af vedvarende bakterielle infektioner? Hvordan kan vi i højere grad bruge kosten til at forbedre personers liv og sundhedstilstand? Og hvordan kan vi fremtidssikre vores afgrøder mod bl.a. tørke og dermed sikre en mere stabil og bæredygtig fødevareproduktion?

Det er nogle af de vigtige spørgsmål, som forskere ved Københavns Universitet, Rigshospitalet og DTU vil gøre os klogere på i de kommende fem år, efter de hver har modtaget 60 mio. kr. gennem Novo Nordisk Fondens Challenge Programme. I programmet gives støtte til forskningsprojekter, der søger svar på udfordringer inden for sundhed eller teknologi.

Læs mere om de enkelte projekter her:

120 mio. kr. til forskning i smitsomme sygdomme i fremmarch

Professor skal undersøge tarmbakteriers rolle i kost og sundhed

Novo Nordisk Fonden støtter forskning i modstandsdygtige afgrøder

Bevillingerne er de største individuelle bevillinger til forskning, Novo Nordisk Fonden uddeler.

De fem bevillingsmodtagere er:

Helle Krogh Johansen, professor, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet.

Lars Erik Larsen, professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Københavns Universitet.

Tine Rask Licht, professor, DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet.

Hans Thordal-Christensen, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet.

Michael Broberg Palmgren, professor, Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet

”De støttede projekter har alle potentiale til at frembringe viden, der kan bidrage til at forbedre menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Jeg vil gerne lykønske bevillingsmodtagerne og ser frem til at følge deres ambitiøse projekter over de kommende år,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Biomed i Novo Nordisk Fonden.

Op til 480 mio. kr. i 2020
Novo Nordisk Fondens Challenge Programme blev etableret i 2014, og siden har fonden årligt uddelt et trecifret millionbeløb til ambitiøse forskningsprojekter med fokus på globale udfordringer inden for skiftende temaer. Fonden har netop åbnet for ansøgninger til Challenge Programme 2020, hvor der uddeles op til 480 mio. kr. fordelt på fire temaer. Læs mere om temaerne og ansøgningsproceduren her

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Billeder

Michael Broberg Palmgren
Michael Broberg Palmgren
Download
Helle Krogh Johansen
Helle Krogh Johansen
Download
Tine Rask Licht
Tine Rask Licht
Download
Hans Thordal-Christensen
Hans Thordal-Christensen
Download
Lars Erik Larsen
Lars Erik Larsen
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 20 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Stort dansk bidrag til globalt milliard-initiativ mod antibiotikaresistens9.7.2020 15:00:00 CESTPressemeddelelse

En række af verdens førende medicinalselskaber og fonde har sammen rejst godt 6 mia. kr. (USD 1 mia.) til en ny fond, AMR Action Fund, der skal bekæmpe antibiotikaresistens. Formålet er at investere i biotekselskaber, der vil udvikle nye antibiotika til patienter med akutte infektionssygdomme. Fra dansk side bidrager Novo Nordisk, LEO Pharma, Lundbeck og Novo Nordisk Fonden med samlet godt 500 mio. kr. til den nye fond.

Novo Nordisk Fonden afsætter 100 mio. kr. årligt til forskning i fremtidens landbrug og bæredygtige fødevarer6.7.2020 08:49:18 CESTPressemeddelelse

Ny viden om planter, landbrug og fødevarer skal bidrage til at skabe en bæredygtig fødevareproduktion, der samtidig kan rumme øget efterspørgsel fra en stigende verdensbefolkning. Det er udgangspunktet for Novo Nordisk Fondens nye forskningsprogram, der vil støtte originale idéer, styrke de fødevarerelaterede forskningsmiljøer og besvare spørgsmålet: Hvad skal vi spise i fremtiden?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum